aszfaltozasliliom_220509

Aszfaltozás a Liliom utcában

Szilárd útburkolatot kap a Liliom utca. Leaszfaltozzák a Péter, Orvos, Citromfa utcákat is, és remélhetőleg a Narancsfa is belefér ebbe a körbe.

Mint Szűcs Gábor alpolgármester az Érdi Televíziónak fogalmazott, harminc éves problémát oldanak meg most.

“A Liliom utca teljes hosszúságában aszfaltburkolatot, illetve szegélyt kap” – hangsúlyozta, hozzátéve: a vízelvezetésre is megoldást találnak.

A forgalomirányítás is változni fog: hogy melyik irányban legyen egyirányú az utca, arról még egyeztetnek az itt élőkkel.

Csőzik László polgármester elmondta: a Liliom utca aszfaltozása még a tavalyi közbeszerzési kör egyik eleme. Ebből még három-négy utca van hátra: ezek a Péter, az Orvos és a Citromfa. Azon dolgoznak, hogy a Narancsfa utca is beleférjen.

“Ezzel párhuzamosan most készítjük elő a következő, az idei évre vonatkozó közbeszerzési kört. Szeretnénk, ha a nyár második felében elindulhatna az érdi mellékutcák burkolásának következő üteme. Ami problémát jelent, hogy jelentősen nőtt az építőipari alapanyagok ára, és az aszfaltozás költségei is 25-30 százalékkal emelkedtek. Így szűkös költségvetésünkbe kevesebb utca fér majd bele. Azon vagyunk, hogy az államtól kapjunk támogatást az útprogram folytatására” – emelte ki a városvezető.

Csőzik László elmondta azt is: az új műszaki koncepcióval lehetővé válik a mellékutcák tömeges aszfaltozása. Jelenleg negyven utca környékén járnak – mivel ötszáz utca burkolatlan, ez még nem látványos előrelépés, de Csőzik László úgy számol: ha elérkeznek a 120-150-ik leaszfaltozott utcához, azután már látszódni fog, hogy a városban nagyon komoly program indult el.

“Bízom benne, hogy folytatni tudjuk a munkát, és teljesítjük ígéretünket, hogy Érd poros, murvás utcáit egyszer s mindenkorra felszámoljuk” – zárta szavait.

 

Fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

A megemlékezést az I. világháborús emlékműnél (Ófalu, Hősök tere) tartják május 29-én, 10 órakor. Megemlékező beszédet mond Dr. Csőzik László, Érd polgármestere.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email