Női kézi: nagy lépést tett a bentmaradás felé az ÉRD

Jó védekezéssel és remek kapusteljesítménnyel győzte le hazai környezetben 18–17-re a Kisvárda Master Good SE-t és tett nagy lépést az NB I-es tagság megőrzése felé az ÉRD.

A Kisvárda ellen kezdte meg a bajnoki hajrát az ÉRD, amely az utolsó három meccsre három hetet készülhetett a válogatott szünet miatt. A K&H liga 24. fordulójában, az ÉRD Arénában készültek egy bravúrra az érdiek, de a Kisvárda elleni találkozót valamelyest a vendégek kezdték jobban és 3–1-re húztak el.

Bár az ÉRD még 4–4-nél egyenlített, de a szabolcsiak ezután ismét elkapták a fonalat és megint elléptek hárommal. Horváth Roland időkérése után viszont egyrészt a Kisvárda sorozatban négy ziccert is hibázott, másrészt az ÉRD-nél remekelt Alexandra Vukajlovics, akinek vezérletével a 24. percre fordítottak a hazaiak (8–7), Sőt, Bódi Bernadett gólja után kettővel is vezettek, végül 11–10-es előnnyel vonulhattak szünetre.

A Kisvárda viszont nem kezdte jól a második félidőt és bár az ÉRD-nél is volt több pontatlanság, de sikerült ellépni három góllal – igaz, közben Alexandra Vukajlovics bokáját hosszasan ápolni kellett.

A meglehetősen gólszegény második félidőben jól tartotta a különbséget az ÉRD, hiszen az 52. percben a visszatérő Vukajlovics két góljával 16–13-ra vezetett. A Kisvárda viszont a hajrában kétszer is visszajött egy gólra, de Hadfi Gréta az utolsó percekben is kulcsfontosságú védéseket mutatott be.

A vendégek az utolsó percben még támadhattak az egyenlítésért, de Hadfi Gréta újabb védésével az ÉRD megőrizte előnyét és 18–17-re legyőzte a Kisvárdát!

Az ÉRD győzelmével és a Szombathely FTC elleni hazai vereségével Kopecz Barbaráék óriási lépést tettek az NB I-es tagság megőrzése felé, hiszen a Pest megyeiek előnye négy pontra nőtt a vasiakhoz képest, akiknek a május 15-i (18 óra), ÉRD elleni hazai mérkőzésen legalább nyolc góllal kellene legyőzniük Szabó Kittiéket, hogy előnyösebb helyzetből várják a záró fordulót.

K&H női kézilabda liga, 24. forduló
ÉRD–Kisvárda Master Good SE 18–17 (11–10)
ÉRD: HADFI – Bódi 2, VUKAJLOVICS 7, Szabó Kitti 2, SZTANKOVICS 3, Kopecz 3 (2), Fekete B. 1
Csere: Kántor (kapus), Horváth D., Mód, Paróczy, Mézes
Edző: Horváth Roland
KKC: MÁTÉFI D. – Udvardi, KARNIK 6 (1), Radojevics 4 (2), Dombi L. 3, Juhász G. 1, Sztamenics 2
Csere: Mészáros-Mihálffy, Bouti, Siska 1, Dombi K.
Edző: Bakó Botond
Érd, 400 néző. V: Őri, Pozdena
Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–3. 13. p.: 4–4. 17. p.: 4–7. 24. p.: 8–7. 38. p.: 13–10. 45. p.: 14–12. 53. p.: 16–14. 57. p.: 17–16.
Kiállítások: 6, ill 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/4

fotók: Balogh István

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email