erettsegi_biz

Véget értek a kötelező írásbeli vizsgák

erettsegi_biz

Véget értek a kötelező írásbeli vizsgák

Pénteken német nyelvi írásbelivel folytatódott a 2022-es érettségi időszak. Középszinten a diákoknak összesen 180 perc állt rendelkezésükre, míg emelt szinten 240 percig dolgozhattak a végzősök.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A korábbi gyakorlatnak megfelelően nem sokkal a feladatlapok leadása után az első, nem hivatalos megoldások is megérkeztek.

Péntek reggel a német nyelvi írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák. Középszinten 12 ezren, emelt szinten több mint 2600-an érettségiztek.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc volt. Az első feladatlapban a szövegértésre 60, míg a második, nyelvhelyességi részre 30 perc állt rendelkezésre. 15 perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következett 30 percben, majd 60 perc állt rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc volt. A vizsgán az előzőekben felsorolt típusú feladatlapok szerepeltek, ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban 70, 50, 30 és 90 perc volt.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email