giro

Ön hol szurkol a világ legjobb kerékpározóinak?

giro

Ön hol szurkol a világ legjobb kerékpározóinak?

12.20-kor rajtol el a Hősök teréről a 105. Giro d'Italia háromhetes kerékpáros körverseny, amelynek mezőnye 12.45 körül ér Érdre. Mutatjuk, hol érdemes szurkolni!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén már 105. alkalommal rendezik meg az olasz szervezésű kerékpáros körversenyt, a Giro d’Italiat, amelyet tizenegyedszer indítanak Olaszországon kívülről, hiszen a háromhetes körverseny első három szakaszának Magyarország ad otthont.

12.20-kor három magyarral, Valter Attilával, Fetter Erikkel és Peák Barnabással rajtol el Budapestről, a Hősök teréről a mezőny, amely rögtön az első szakaszban érinti Érdet és Tárnokot is, hiszen a fővárosból a 6-os úton érnek ki a világ legjobb kerékpárosai, akik az Érd és Budapest határán, a Budafoki úton lévő körforgalomnál hajtanak fel az M6-os autópályára várhatóan 12.45 és 13 óra között.

Innen a Tolmács utcai lehajtónál és körforgalomnál térnek át a 7-es főútra, ahol Érd és Tárnok mellett elhaladva jutnak el Martonvásárra, majd Székesfehérvárra.

A mezőny Érdre érkezését az ÉrdMost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

A Giro d’Italia miatt az érintett szakaszon útlezárásokra kell számítani május 6-án, pénteken:

10.50 és 13.30 között az albertfalvai temetőtől egészen az Érd, Tolmács utcai körforgalomig le lesz zárva a 6-os főút (térképen zöld színnel jelölt szakasz), illetve a 7-es főút 10.50 és 13.50 között az Érd, Tolmács utcai körforgalomtól egészen Kápolnásnyékig.

A helikopteres és a drónos közvetítésnek köszönhetően nemcsak a verseny, az útvonal melletti nevezetességek kerülnek bemutatásra, hanem külön felvételek készülnek a Magyar Földrajzi Múzeumról, a minaretről, a Pincesorról és a Beliczay-szigetről. Érd önkormányzata külön installációval készül a versenyre a 6-os út végén található körforgalomban.

Szurkolásra ajánljuk az alábbi pontokat:

Budapest, Tétényi út


Érd, Júlia utcai felüljáró:

Érd, Tolmács utcai körforgalom:

Érd, 7-es főút – Szajkó utcai elágazás:

Érd, 7-es főút – Fehérvári úti kereszteződés:

Tárnok, 7-es főút mellett:

A 195 kilométer hosszú első szakasz Visegrádon zárul.

Május 7-én egy 9.2 kilométeres budapesti időfutamot rendeznek, majd 8-án, a harmadik szakaszon Balatonfüred és Kaposvár között halad a mezőny a Balaton északi partján, Nagykanizsa érintésével.

A május 9-i utazónap után az első hét Szicíliában zárul, majd a második a Scarponi-emlékszakasszal kezdődik és indul Reggio Emiliába, végül 21 szakasz után, május 29-én Veronában ér véget a 2022-es Giro d’Italia.

A 2021-es Giron egyébként Valter Attila a Groupama-FDJ versenyzőjeként sportágtörténeti tettet hajtott végre, hiszen első magyar versenyzőként három szakasz után is vezette az összetett pontversenyt, mellyel kiérdemelte a rózsaszín trikót. Valter Attila mellett még két magyar, Peák Barnabás és Fetter Erik is ott lehet az olasz körversenyen.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email