erd_kezi_220322_3

Női kézi: elkezdi a szezonhajrát az ÉRD

erd_kezi_220322_3

Női kézi: elkezdi a szezonhajrát az ÉRD

Május 7-én, szombaton 18 órától a Kisvárda Master Good SE-t látja vendégül a K&H női kézilabda liga 24. fordulójában az ÉRD.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szezon első bravúrjával nagy lépést tehet a bennmaradás kivívása felé Horváth Roland együttese, amely az idény utolsó három hátralévő mérkőzésén két közvetlen rivális mellett a Kisvárda Master Good SE-vel is összecsap az ÉRD Arénában.

Kopecz Barbaráék a szezonzáró Budaörs elleni hazai és az azt megelőző Szombathelyi KKA elleni idegenbeli rangadó előtt egy Kisvárda elleni győzelemmel vagy pontszerzéssel jelentős előnyre tesznek szert a kiesés elől menekülő Vas megyeiekhez képest.

Az ÉRD ugyanis 23 mérkőzés után öt győzelemmel és tizennyolc vereséggel áll, míg a Szombathely három sikere mellett bár tizennyolcszor kikapott, de kétszer döntetlent játszott. Ráadásul legutóbb nagy bravúrt hajtott végre Pődör Zoltán együttese, amely nem kis meglepetésre 23–23-as döntetlent ért el hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen. Ezt megelőzően a Vasast oda-vissza legyőzték a szombathelyiek, akik még a Fehérvár ellen szereztek két pontot egy hazai sikerrel, emellett pedig még Kisvárdán értek el értékes, 24–24-es döntetlent.

Az ÉRD öt sikerrel, tíz ponttal áll a tabella tizenkettedik helyén, de két pont az előnye a szombaton az FTC-t fogadó Szombathelyhez képest, azaz egy hazai sikerrel Horváth Rolandék négypontos előnybe is kerülhetnek a rangadó előtt, amely mentálisan sokat számíthat a bajnoki hajrában.

A Kisvárda jelenleg kilenc győzelemmel, két döntetlennel és tizenkét vereséggel áll a tabella nyolcadik helyén, így a szabolcsiak biztos helyzetből várják a mérkőzést, hiszen hátrányuk két pont az előttük álló MTK-hoz képest, de előnyük ugyancsak két egység a Dunaújvárosi KKA-val szemben.

Ráadásul nincsenek is kifejezetten jó formában Bakó Botond lányai, akik elmúlt három mérkőzésüket is elveszítették, hiszen legutóbb az FTC-től, azt megelőzően Mosonmagyaróváron és hazai pályán a Váctól szenvedtek vereséget.

Az ÉRD és a Kisvárda tizennegyedszer találkozik egymással, ebből tízszer az NB I-ben, kétszer a Magyar Kupában, egyszer pedig felkészülési mérkőzésen csaptak össze a felek. A mérleg az ÉRD felé billen, amely nyolcszor győzte le a Kisvárdát, két döntetlen és három szabolcsi siker mellett. Hazai pályán az eddigi hat mérkőzésből két bajnokit és egy edzőmeccset nyert az ÉRD két döntetlen és két kisvárdai siker mellett.

Szabó Kittiék is jó emlékekkel gondolhatnak a Kisvárda elleni találkozókra, hiszen ősszel nagyot küzdve szenvedtek négygólos vereséget, míg tavaly tavasszal Érden 30–30-as döntetlen született, Kisvárdán pedig 22–21-es érdi győzelem.

A vendégek házi góllövőlistáját egyébként a szerb válogatott irányító, Tamara Radojevics vezeti 114 góllal, akitől húsz találattal marad el a második helyezett Dombi Luca, de mögötte is hasonlóan nagy űr tátong, hiszen Udvardi Laura 67, Bouti Fruzsina pedig 61 gólt szerzett idén. Igaz, a Kisvárdánál Juhász Gréta már 53, Karnik Szabina 46, Alexandra Stamenics pedig 44 találatnál jár.

Ebben a mutatóban kiegyenlítettebb az ÉRD, hiszen a 113 gólos éllovas Kopecz Barbara mögött már Szabó Kitti (105) és Alexandra Vukajlovics is legalább 100 gólt szerzett idén, de Paróczy Sára is már 77-nél jár. Utánuk már nagyobb a szakadék, hiszen Fekete Bozsana 43-szor, Mód Noémi 35-ször, Bódi Bernadett 33-szor vette be az ellenfelek kapuját.

A május 7-én, szombaton 18 órakor kezdődő ÉRD–Kisvárda Master Good SE mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezeti.

K&H női kézilabda liga, 24. forduló
05.07., 18.00: ÉRD–Kisvárda Master Good SE

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email