KF_U14_220506

Jégkorong: elérte célját a Kárpáti Farkasok U14

KF_U14_220506

Jégkorong: elérte célját a Kárpáti Farkasok U14

A szezon előtt a legjobb tízbe kerülés volt a cél, melyet sikerült is elérni, hiszen épp a tizedik helyen végzett a Kárpáti Farkasok U14-es együttese a korosztályos bajnokságban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Hamvai Szilárd, a csapat edzője a klub honlapján elmondta, végezhetett volna valamivel előrébb is a csapat, de a helyosztókon több játékos sérült vagy beteg volt, emiatt nem volt bevethető.

„Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Természetesen a szezon során voltak hullámvölgyek és hullámhegyek, amely időszakok alatt gyengébb csapatok ellen kikaptunk vagy erősebb csapatok ellen sikerült nyernünk. Ez mindenképp tanulságos a srácok számára, hiszen látták, hogy utánpótlás szinten sem elég, ha csak 99%-ot adnak bele, sem edzésen, sem meccsen”

– húzta alá Hamvai Szilárd.

Megjegyezte, találkoztak erősebb és gyengébb ellenfelekkel is, de minden meccsen vért kellett izzadniuk a győzelemért.

„A legnagyobb fejlődést az energikus játékban értük el. Ez alatt azt értem, hogy sokkal gyorsabban reagálunk az ellenfél mozgására, egyre többet ütközünk (ezt lehetne még jócskán fokozni), a vesztett korongokat hamarabb visszaszerezzük. Nagyon nagy hiányosság volt ez a szezon elején, de szerencsére sikerült megtanulniuk a srácoknak, hogy elengedhetetlen része a hokinak”

– emelte ki a Kárpáti Farkasok U14-es korosztályának edzője.

Hamvai Szilárd hangsúlyozta azt is, az U14-eseknél több U12-es játékosnak is lehetőséget biztosítanak, hogy belekóstolhassanak egy magasabb sebességű játékba, de hozzátette, az U14-esekből is többször feljátszottak az U16-osokhoz. Közülük kiemelte Tóth Flóriánt, aki fiatal kora ellenére is stabil helyet alakított ki magának az U16-osok között, saját korosztályában pedig két meccsen hat gólt szerzett erős csapatok ellen.

kiemelt kép: Kárpáti Farkasok

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email