giro

Így haladt át a Giro Érden

giro

Így haladt át a Giro Érden

Május 6-án, 13 óra környékén ért Érdre a 2022-es háromhetes olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia mezőnye, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Hősök teréről induló mezőny a 6-os úton kezdte a versenyt a felvezető után. Érdre elsőként két szökevény érkezett, majd jelentős távolságra tőlük a mezőny is befutott, s az Érd és Budapest határán lévő Budafoki úti körforgalomnál fordultak a 6-os útról az M6-os autópályára, ahol a Tolmács utcai körforgalomnál tértek át a 7-es főútra. Ezen a vonalon pedig Érd és Tárnok mellett elhaladva egészen Székesfehérvárig haladnak, hogy onnan Esztergom és Visegrád felé forduljanak, hogy utóbbi helyszínen zárják a 195 kilométeres nyitószakaszt.

Iyen volt a Giro d’Italia Érdről

Csőzik László polgármester és Tetlák Örs alpolgármester az M6-os feletti, Júlia utcai felüljáróról szurkolt a mezőnynek.


Május 7-én egy 9.2 kilométeres budapesti időfutamot rendeznek, majd 8-án, a harmadik szakaszon Balatonfüred és Kaposvár között halad a mezőny a Balaton északi partján, Nagykanizsa érintésével.

A május 9-i utazónap után az első hét Szicíliában zárul, majd a második a Scarponi-emlékszakasszal kezdődik és indul Reggio Emiliába, végül 21 szakasz után, május 29-én Veronában ér véget a 2022-es Giro d’Italia.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email