faultetes_vezer_szhb_fb_220506

Fát ültettek Battán a Madarak és Fák Napja alkalmából

faultetes_vezer_szhb_fb_220506

Fát ültettek Battán a Madarak és Fák Napja alkalmából

Május 10. a Madarak és Fák Napja. Ez alkalomból a polgármester elültetett egy fát a helyi óvodásokkal Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központ mögötti zöld területen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere közösségi oldalán felhívta a figyelmet, Chernel István ornitológus 1902-ben szervezte meg először a Madarak és Fák Napját, melyet azóta május 10-én ünneplünk.

Százhalombatta önkormányzata a helyi óvodásokkal és az óvodavezetőkkel közösen ünnepelte a jeles napot és a hagyományt követve ezúttal is elültettek egy fát a Barátság Kulturális Központ mögötti zöld területen.

Ezt követően Kovács Marianna mondott mesét a gyermekeknek, majd Farkas Eszter Kata, a B-Cool Dance Team SE edzője egy közös tánccal mozgatta meg az óvodásokat.

A program végén a Dobbant-lak Állatvédő Egyesület állataival is találkozhattak, Ozmitz Klára az egyesület vezetője és csapata segítségével sok érdekességet megtudhattak az állatokról.

Az intézményeknek az idén is fát vagy cserjét ajándékozott az önkormányzat, melyet közösen ültethetnek el a gyermekekkel – számolt be róla Vezér Mihály.

kiemelt kép: facebook.com/vezermihalypm

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email