diósd

Ingyenes elektromos hulladékgyűjtés Diósdon

diósd

Ingyenes elektromos hulladékgyűjtés Diósdon

Ingyenes elektromos hulladékgyűjtési akciót szervez Diósd Város Önkormányzata a kiemelt környezetvédelem jegyében 2022. május 14-én 8 és 12 óra között az Eötvös József Általános Iskolaban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mit lehet leadni?
Minden, ami valaha árammal, elemmel akkumulátorral működött.
Mit NEM lehet leadni?
Képcsöves berendezések (régi Tv, monitor)
A program részletes leírása
A ROLFIM Kft. és Diósd Város Önkormányzatának szervezésében elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez, amely során INGYEN leadhatja összegyűlt e-hulladékát.
Az e-hulladékgyűjtés ideje: 2022. május 14., (szombat), 08:00-12:00-ig
Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye: Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola parkolója (2049 Diósd, Petőfi Sándor utca 40.)
Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?
Gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel – azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az elektronikai hulladékok a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható.
Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül.
A cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.
Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések a teljesség igénye nélkül „minden, ami valaha árammal, elemmel akkumulátorral működött”
KIVÉTEL A KÉPCSÖVES BERENDEZÉSEK! (RÉGI TV, MONITOR)

forrás: Spéth Géza /Facebook

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email