erettsegi_biz

A Kádár-korszaktól az athéni demokráciáig

erettsegi_biz

A Kádár-korszaktól az athéni demokráciáig

Szerdán történelemmel folytatódott az érettségi időszak harmadik vizsganapja. A Marianum érettségizői beszéltek arról az Érdi Televíziónak, hogy sikerült a megmérettetés.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szerdán történelemmel folytatódott a 2022-es érettségi időszak harmadik vizsganapja. Középszinten mintegy 66 ezren, emelt szinten pedig csaknem nyolcezren vizsgáztak a tantárgyból – írja az Index.

A középszintű történelemérettségi a hagyományoknak megfelelően összesen 180 percig tartott. Az első rész egyszerű, rövid választ igénylő feladatokból állt. A diákok ennél a résznél a bolsevik ideológiáról és a két világháború közötti szovjet–orosz történelemről, a Rákosi- és a Horthy-korszakról, a magyarországi romákról, a reformációról és a zsidó vallásról kaptak kérdéseket.

Az írásbeli második részében esszéfeladatokat kaptak a vizsgázók, itt az athéni demokrácia, a második ipari forradalom, a Kádár-korszak és az Árpád-kori magyar történelem került terítékre. Mindkét magyar témának megvolt a maga előnye, a Kádár-korszakot ugyanis nemrég tanulták a diákok, az Árpád-korhoz viszont számos információ megtalálható az atlaszban.

A Marianumban most érettségizik az első gimnáziumi évfolyam: rendes érettségi vizsgát 17 diák tesz, de sokan élnek az előrehozott érettségi lehetőségével is.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email