ukrajnasziv

Már több mint ötszáz menekültet láttak el Parkvárosban

ukrajnasziv

Már több mint ötszáz menekültet láttak el Parkvárosban

Május 2-ról 3-ra fordulva átlépte az ötszázat az ellátott ukrajnai menekültek száma az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezetnél, ahol jelenleg 34 embert látnak el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fórizs Gyula Zsolt, az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezet lelkipásztora lapunkat arról tájékoztatta, jelenleg hat helyszínen 34 menekültet látnak el, de május 4-én további tizenegy menekült érkezik Érdre, igaz, a jelenlegi ismeretek szerint legalább heten távoznak is. Az éjjel érkező újabb menekültekkel pedig a gyülekezet már több mint ötszáz embert látott el – tudtuk meg a lelkipásztortól.

Emlékeztetett, a gyülekezet hétről hétre ellátogat a határra, illetve Kárpátaljára, ahová a legszükségesebb adományokat szállítja.

„Minden ami tartós, azt visszük a határon túlra”

– húzta alá Fórizs Gyula Zsolt, részletezve, cukorra, lisztre, olajra, tésztára, konzervekre állandóan szükségük van.

Azt kérik, ha tárgyi adománnyal segítenek, akkor inkább egyfélét, de bontatlan csomagolásban hozzanak és jelezzék az adományt átvevő önkénteseknek, ha azt a határon túlra szánják.

Az alábbi adományokat várja az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezet:
tartós élelmiszer, száraz tészta, készétel (konzerv gulyás, töltött káposzta, székelykáposzta stb.), löncshús, pástétomok, konzerv májkrém, melegszendvicskrém,  smack leves, levesporok, por alapú szószok, rizs, kristálycukor, liszt, olaj, bébi étel, müzli, gabonapehely, kis csomagolású keksz, csoki, kisdobozos gyümölcslé, gyerekital, fél literes szénsavmentes ásványvíz, tisztálkodási szerek: sampon és tursfürdő (ideális ha kettő az egyben), nedves törlőkendő, golyós dezodor, pelenka,  babapopsi törlő, bébitápszer, vitaminok, láz- és fájdalomcsillapítók, tisztítószerek (mosogatószer, mosószer, takarítószerek)

A lelkipásztor hangsúlyozta, nem csak a mindennapi ellátáshoz szükséges élelmiszereket várják folyamatosan, hanem olyan adományokat is, melyeket a továbbutazó menekültek magukkal vihetnek az útra. De pénzadományokat is várnak, hogy a továbbutazó menekültek utazását finanszírozzák. Példaként említette, hogy a napokban egy ötfős családnak negyvenezer forintért kellett vonatjegyet venniük, illetve a menekülteknek telefonálási, internetezési lehetőséget is biztosítanak egy SIM-kártya segítségével.

Pénzadományokat az alábbi számlaszámra várnak:
Érdi Baptista Gyülekezet
K&H Bank 10403136-31321219-00000000
Közlemény rovatba kérik beírni: UKRAJNA

Fórizs Gyula Zsolt beszámolt arról is, hogy az elmúlt hetekben megkeresték a gyülekezetet azok az érdiek is, akik saját házukba fogadtak be menekülteket, hogy számukra élelmiszeradományokat kérjenek, melyet a gyülekezet meg is adott.

Fórizs Gyula Zsolt beszámolt arról is, már Liverpoolból is jelentkeztek önkéntesnek a gyülekezethez, ahová most elsősorban mosáshoz keresnek újabb segítőket. Felhívta a figyelmet rá, a közösségi oldalon létrehozott Ukrajnai Menekülteket segítő csoport – Érd Baptista Gyülekezet csoportban naprakészen tájékoztatják a tagokat a szükséges adományokról, segítségről.

„Jó hír, hogy a támogatók, akik akár humán erőforrásban, akár anyagilag támogattak minket, nem fáradtak el és nem fogytak el, ezért tudjuk tovább csinálni. Az 502 ellátott menekült óriási szám. A mi gyülekezetünk mindenféle kapacitásához képest óriási számról beszélünk és kell is a külső segítség, mert egy kisebb megtorpanás után újra nagyobb létszámban érkeznek menekültek”

– fogalmazott Fórizs Gyula Zsolt, aki az elmúlt bő két hónappal kapcsolatban elmondta, időnként esténként ő is annyira fáradt, hogy a kollégák féltik, le tud-e még vezetni két kilométert hazáig, ezért inkább hazaviszik őt. Példaként említette az előző estét, amikor éjjel fél 1-kor jelentkezett be tizenöt menekült, reggel viszont már fuvart kellett vinni az állomásra.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email