IMG_1914

Foci: érdi pálfordulás kell a második vendégeként

IMG_1914

Foci: érdi pálfordulás kell a második vendégeként

Május 4-én, szerdán 17 órától a bajnoki címért folytatott versenyben négypontos hátrányba kerülő BVSC-Zugló vendégeként lép pályára az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 34. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hasonló előzmények után várja a szerdai mérkőzést a tabella második helyén álló BVSC-Zugló és a tizenkettedik helyre visszacsúszó Érdi VSE, hiszen a fővárosiak hétvégén a Mol Fehérvár FC II vendégeként, az érdiek pedig hazai környezetben a Kaposvári Rákóczi FC-től szenvedtek kétgólos vereséget. A BVSC a fehérvári fiaskóval együtt viszont négypontos hátrányba került a Credobus Mosonmagyaróvárral szemben a bajnoki címért folytatott versenyben, így a sárga-kékek kettőzött erővel fogadják majd Limperger Zsolt együttesét, amely továbbra is hektikus tavaszt produkál.

Igaz, az Érdi VSE előnye így is tizenegy pont a kieső helyen álló Komáromhoz képest.

Ráadásul a vasárnapi vereség ellenére sincs rossz formában a XIV. kerületi együttes, amely tavasszal a mostani fehérvári fiaskó előtt csupán Kaposváron (1–1) és hazai pályán, a Mosonmagyaróvár ellen (1–2) vesztett pontot, többi mérkőzését impozáns, 39–4-es gólkülönbséggel hozta, a Gyirmót FC Győr II-nek, és a Pápai Perutz FC-nek idegenben lőttek hatot, de a Sopron és az Andráshida idegenben nem úszta meg öt gól alatt. Ráadásul a BVSC csatára, Kokenszky Norbert sem mindennapi idényt fut, hiszen 33 bajnokin 38 gólt szerzett, azaz rá különös figyelmet kell fordítania az érdieknek, akiknek a vezetőedző szerint elsősorban hozzáállásukon kell változtatniuk.

„Egyik csapatnak sem úgy sikerült a hétvégi mérkőzése, ahogy azt eltervezte, de ennek a mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyesei, ezt ki lehet jelenteni. Hogy bármilyen esélyünk legyen, ahhoz 180 fokos fordulat kell a hétvégéhez képest – legfőképp hozzáállásban. Ezzel eddig nem kellett foglalkozni, mert elsőszámú szempont, hogy még egyszer nem játszhatunk ennyire lélektelenül, mint hétvégén. Fejben össze kell kapniuk magukat a srácoknak, mert csak azon múlik, milyen hozzáállással lépünk pályára. Olyan nem fordulhat elő, hogy a párharcok kilencven százalékát az ellenfél nyeri, vagy hogy a második labdák döntő többségét az ellenfél szerzi meg. De a futómennyiség is hangsúlyos, mert hétvégén az is katasztrofális volt”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

A két csapat egyébként az elmúlt időszakban kétszer találkozott egymással. Ősszel Érden 4–1-es vendégsiker született, míg a 2018/19-es szezonban a Magyar Kupa főtábláján találkoztak a felek, amikor az NB III-as érdiek 1–0-ra győztek az akkor még a budapesti másodosztályban játszó BVSC otthonában.

A május 4-én, szerdán 17 órakor kezdődő BVSC-Zugló–Érdi VSE mérkőzést Kovács J. Zoltán vezeti, segítői Punyi Gyula és Skover Péter lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 34. forduló
05.04., 17.00: BVSC-Zugló–Érdi VSE

kiemelt kép: Balogh István

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email