erettsegi_biz

Indul az érettségi!

erettsegi_biz

Indul az érettségi!

Hétfő reggel 9 órakor elstartol a 2022-es tavaszi érettségi időszak. Az idei szezon több szempontból is változást hozott: amellett, hogy két év kihagyás után ismét megtartják a szóbeli vizsgákat, a háború elől menekülő ukrajnai diákok is jelentkezhettek a megmérettetésre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 2020-as és a 2021-es rendhagyó, koronavírus-járványhoz igazított érettségi után 2022-ben újra a pandémia előtti menetrendben vette kezdetét a tavaszi vizsgaidőszak.

Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint 1162 helyszínen mintegy 114 700-an érettségiznek. A diákok a hagyományoknak megfelelően hétfőn a magyar nyelv és irodalommal kezdenek, majd kedden matekból, szerdán történelemből, csütörtökön angolból, pénteken németből, a következő héten pedig a szabadon választott tantárgyakból adhatnak számot a tudásukról. Az írásbeli vizsgák május 23-ig tartanak. Két év után ismét megrendezik a szóbeliket, a diákok emelt szinten június 1-től 9-ig, középszinten pedig június 13-tól 24-ig felelhetnek.

Az elmúlt hetekben folyamatosan csökkent a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja, az újonnan regisztrált fertőzöttek száma pedig beállt a napi egy-két ezres szintre. Ezzel összhangban az érettségi vizsgákon sincsenek szigorú járványügyi intézkedések, az Oktatási Hivatal csupán néhány ajánlást, többek között a következőket fogalmazta meg:

A vizsgaszervezők feladata annak biztosítása, hogy a vizsgázók a legrövidebb úton és idő alatt foglalják el kijelölt helyüket a teremben.

Javasolják, hogy a vizsgahelyszínen biztosítsanak kézfertőtlenítőt, és ennek használatára a felügyelők hívják fel a vizsgázók figyelmét.

Az írásbeli vizsgadolgozatok beszedésekor figyelni kell arra, hogy mindig csak egy vizsgázó adja be a dolgozatát, a teremben addig a többi vizsgázónak a helyén kell várakoznia.

 

Forrás: index.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email