piknik_0501

Itt az Érdi Piknik záró napjának programja

piknik_0501

Itt az Érdi Piknik záró napjának programja

Harmadik napjához érkezett a megújult érdi majális, az idén háromnapos Érdi Piknik, amelynek programjai május 1-jén már 10 órakor kezdődnek. Az est fénypontjaként a Kiscsillag zenekar ad másfél órás élő nagykoncertet a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Piknik május 1-i részletes programja:

10.00 kapunyitás

10.00 Sün Sári világot lát

Gyermekmese a tánc nyelvén, melynek főszereplője egy segítőkész és kíváncsi sünlány, Sári. A mese célja, hogy különböző szakmákat mutasson be állatszereplők segítségével. Sün Sári útja során számos állatszereplővel találkozik, melyek mind más-más szakma jellegzetességeit szemléltetik. Másik fontos tanulsága a mesének, hogy a nehézségek, akadályok a másikba vetett bizalommal egymást segítve leküzdhetők. A megjelenítést a modern tánc nyújtotta látvány színesíti, a mozgásművészet segítségével lopja be magát a néző szívébe.

11.00 Colour Dance bemutató

Óvodás kortól felnőtt korig, korosztályonként indítanak csoportokat showtánc, moderntánc és sportakrobatika sportágakban. Készülnek fellépésekre, lehetőséget biztosítanak versenyzésre, ehhez szükség szerint új csoportok indítását tervezik.

11.30 JP bemutató

A JP DANCE COMPANY tánciskola fő profilja a show és színpadi tánc, de emellett latin, jazz, balett, hip-hop és akrobatikus elemek is elsajátíthatóak az órákon. Öt városban vannak jelen, Százhalombattán, Törökbálinton és Velencén táncórákkal, Esztergomban és Érden Musical Akadémiával is várjuk a fiatalokat. Az egyesületbe járó gyerekek betekintést nyerhetnek a színház világába, lehetőséget kapnak neves művészekkel való fellépésekre. Az egyesület célja a gyerekek mozgáskultúrájának, koncentrációs készségének, kitartásának és csapatszellemének fejlesztése, a fiatalok mozgásra ösztönzése, a tánc, a művészetek népszerűsítése óvodás kortól egészen 18 éves korig. A legfiatalabb korosztály játékos formában ismerkedhet meg a tánc alapjaival. A vidám órák eredményeként a gyerekek tartása, ritmusérzéke mellett önbizalma is fejlődik. A nagyobb korosztálynak folyamatos fellépési lehetőségeket biztosítanak, egyrészt az egyesület által szervezett rendezvényeken, másrészt örömmel tesznek eleget minden felkéréseknek, ami érkezik hozzájuk. Az elmúlt 10 évben számtalan közös munka és élmény tette színessé a mindennapjaikat. Az edzések és felkészülés mellett nyáron korcsoportonként táborokat is szerveznek, ahová szertettel várnak minden érdeklődő gyermeket. Mottójuk: “…. a tánc dinamika, energia, eXtázis…. “

13.30 Frutti bemutató

Érd legrégibb táncos egyesülete, 1995 óta szerepelnek a városi rendezvényeken. Versenyző egyesület lévén sikeresen vitték a város nevét országos és nemzetközi megmérettetéseken. Frutti-táncstílusok kavalkádját jelzi, színes-vidám táncok minden korosztálynak! Óvodás képzéstől, felnőtt hobbi táncig mindenki talál kedvére valót Érden, a Lőcsei út 26. szám alatt Az egyesületet 1995 óta vezeti Somogyi Bea kétszeres nívódíjas koreográfus a Magyar Divat és Sporttáncszövetség pontozó bírája. Egész évben folyamatos csatlakozási lehetőséggel várják azokat, akik szívükből keresik a TÁNCOT!

14.15 harcművészeti bemutató – Bushin Harcművészeti Egyesület

A Bushin Harcművészeti Egyesület 2020 őszén alakult. Vezetőik Miklósi Mátyás 3. danos és Pintér Judit 1. danos mesterek. Szabó András 9. danos nagymester által alapított, Bujutsu Kai Kenshin Ryu stílusban eltöltött több évtizedes edzés-, edzésvezetői és vizsgáztatási tapasztalat alapján hívták életre a rangidős tanítványok támogatásával szervezetüket. Az általunk tanított harcművészet komplex rendszer, mely hatékony önvédelmi, pusztakezes és fegyveres technikákon és a harcos szellemiségén alapul. Céljuk saját gyengéik legyőzése, utuk a harcos útja. Törekszenek az alapvető emberi értékek, mint Tisztelet, Fegyelem, Bátorság átadására, erősítésére tanítványaikban. Szigorú vizsgarendszerük a személyiség és jellem fejlődését szolgálja. Az életben szükséges a fejlődés! Arra törekszenek, hogy ezt az utat segítsék azokban, akik náluk tanulnak. A legfontosabb, hogy mindenki önmagához mérten fejlődjön, ezért olyan rendszerben tanítanak, amelyben mind a gyermek, mind a felnőtt képes megtalálni a saját fejlődésének útját. Pusztakezes technikai rendszerükben megtalálhatóak az utcai önvédelem, az álló és földharc elemei, tanítunk hagyományos japán önvédelmi fegyverekkel (nunchaku, say villa, tonfa), a legmagasabb szinten tanulmányozzák a szamuráj kard (katana) útját. Iskolai, önkormányzati rendezvényeken, céges fellépéseken, gyermek és kulturális rendezvényeken, fesztiválokon igyekszenek népszerűsíteni a harcművészet által képviselt értékeket.

14.45 Mindenhol Tavasz! (Petróczi Gábor – Köszönjük Magyarország Program keretében)

Az Ébredést a Megújulást, az Életet az ember régóta próbálja megfogalmazni a művészet szeretet erejével. Népi-, vallásos énekek, operák, de még a zenés színművek, musicalek dalai is sokszor szólnak erről nem is beszélve a versek vagy népi- és „pesti-humor” hatalmas tárházáról. Ezekből a műfajokból állították össze tavaszi műsor-csokrukat, hogy a nézők velük együtt tudjanak ismét lendületet venni és virágba borítani lelküket – amire most igazán nagy szüksége van mindnyájunknak. Az előadás résztvevői a Budapesti Operettszínház és a Madách Színház művészei – Pánczél Klaudia, Balog Tímea, Ruzicska László és Petróczi Gábor. Több nagysikerű zenés darab szereplői. Számos zenei stílusban képviseltetik magukat, így műsorukban megtalálható opera, operett, musical és pop slágerek is.

16.30 Rozbora Ádám – Vivo Brass Quintet

A Zenekar 2022 januárjában alakult Érd és vonzáskörzetében élő fiatal művészek formációjaként. Az együttes elsősorban a klasszikus rézfúvós kvintett kamaraformációjára írt darabokat játszik, viszont koncertükön megszólalnak örökzöld jazz sztenderdek és film- és broadway zene átiratok is. A zenekar tagjai: – Dukai Asztrik (Trombita) – Rozbora Ádám (Trombita, Művészeti Vezető) – Bacsó Szabolcs (Kürt) – Vajay László (Harsona) – Kégli Gábor (Tuba)

18.00 Tombola sorsolás

Gyűjtsék három napon keresztül a pontokat a vendéglátó faházaknál és a sétányon, váltsák be Érdi Piknikes ajándéktárgyakra és nevezzenek a gyűjtőfüzettel a tombola sorsolásra! Fődij: egy pikniken mi más mint egy luxus piknik kosár minden jóval feltöltve. De lehet nyerni Érd Aréna bérleteket, az érdi Női Kézilabda csapat által dedikált relikviákat, a Pikniken fellépő zenekarok/előadók által dedikált pólókat sör különlegességet és minden féle egyéb finomságokat! (Játék általános részvételi szabály és részletek a www.erdipiknik.hu weboldalon)

19.00 Kiscsillag koncert

A Kiscsillag együttes 2005 tavaszán alakult, volt és jelenlegi Kispál és a Borz-tagokból, szabadidőzenekarként, bár bő fél év alatt sikerült összehozniuk egy nagylemeznyi anyagot, amiből 2006. októberében megjelent első albumuk, Greatest Hits vol 1. címmel. Lovasi András “szabadidő-zenekarként” indult formációja pár év alatt a Kispál és a Borz nyomába lépett, s azóta is nagy, underground ízű vagányságával és pimasz lazaságával tempósan duzzasztja egyre nagyobbra rajongótáborát.

22.00 kapuzárás

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email