220501_erd_kaposvar_5

Foci: otthon bukott rangadót az Érdi VSE

220501_erd_kaposvar_5

Foci: otthon bukott rangadót az Érdi VSE

Hazai pályán szenvedett 2–0-s vereséget a Kaposvári Rákóczi FC-től az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 33. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár az 1980-as évek érdi sikercsapatának tagjai is megjelentek az Ercsi úti Sporttelepen, a Kaposvár elleni rangadót nem kezdték jól a házigazda érdiek az NB III Nyugati csoportjában.

A találkozó első perceitől kezdve ugyanis mezőnyfölényben játszottak a sokkal harcosabban és koncentráltabban fellépő somogyiak, ennek ellenére az első félidő első felében a vendégek sem okoztak igazán nagy veszélyt az érdi kapura. Bő fél óra játék után azonban megjött a felek vállalkozókedve, hiszen az érdiektől Bartos Norbert előbb közelről, majd távolról is próbálkozott, de a vendégek kapusa, Pogacsics Krisztián mindkétszer hárítani tudott. Ezután pedig a túloldalon Pintér Norbert átlövését és Kálmán Szilárd két szabadrúgását is védenie kellett, s a másodiknál a szerencse is a hazaiak mellett volt, hiszen a lécről Kertész Ferencre, róla pedig kifelé pattant a labda.

A gól nélküli első félidő után azonban a fordulást követően már nem tudta tartani a vendégek rohamát a házigazda és az 53. percben Kálmán jobboldali szabadrúgását a középen teljesen üresen érkező Mayer Milán bólintotta az érdi kapuba (0–1). Szűk tíz perccel később pedig megduplázta előnyét a vendég csapat, amikor egy kijátszott akció végén Pintér Norbert közelről gurított az üresen tátongó érdi kapuba (0–2).

Bár a folytatásban egyre inkább kiegyenlítetté vált a játék és az érdieknek is akadtak lehetőségei, ezekkel nem tudtak élni és így a Kaposvár 2–0-ra megnyerte az érdi rangadót.

“Ez egy olyan meccs volt, ahol csak az volt a kérdés, mennyire kap ki az Érd. Az első félidőben is meg voltak a lehetőségei a Kaposvárnak, mi pedig mintha ólomlábakon lettünk volna. Keressük az okokat, de azt be kellett látni, hogy a Kaposvár egy jobb képességű csapat, mint mi. Remélem, ezen sikerült változtatni pozitív irányban, mert akkor a hátralévő öt forduló is szenvedés lehet. A legfontosabb hogyan nézünk ki jövőre, de bízom benne, hogy ennél ütőképesebb csapatunk lesz, különben nem lehet más a célunk, mint a bentmaradás. Amellett viszont nem tudok elmenni, hogy van, aki lélektelenül játszik, nem teszi oda magát. Szeretnék egy játszós, focis csapatot, de most arra vagyunk képesek, amit láthattunk…”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Mivel nem tudom a mai napig sem, hogy melyik az az alapcsapatom, amellyel folyamatos fejlődést tudunk mutatni, nagyon hektikusan játszunk, ez az eredményeinken is látszik. Sok meccsen nagyon jól játszunk és sok helyzetet dolgozunk ki, csak minket sokszor lemattolnak az ellenfeleink. Legutóbb a Fehérvár II ellen négy lehetőségből kaptunk három gólt és tizennyolcból egyet sem lőttünk, ma ugyanez volt, mert vezettünk, sorra alakítottuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket és képtelenek voltunk gólt rúgni. Örülök, hogy amit gyakoroltunk, az jól jött ki az Érd ellen, amely egy tapasztalt, jó képességű csapat, Ahhoz képest, hogy a nyáron szinte nulláról indultunk, nagy fejlődésen megyünk át és egyre jobb játékot játszunk és képesek vagyunk irányítani a játékot, amit nagyon pozitívnak találok”

– fogalmazott a mérkőzést követően Nagy Tamás, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője.

Vereségével az Érdi VSE visszacsúszott a tabella 12. helyére. Kertész Ferencékre a héten két mérkőzés is vár, hiszen előbb május 4-én, szerdán 17 órától a BVSC-Zugló vendégeként lépnek pályára, majd május 8-án, vasárnap 17 órától az FC Nagykanizsa ellen vívnak rangadót az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 33. forduló
Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–0)
Érd, 250 néző. V.: Héra (Holpár, Urgyán)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Csiszár (Kertész B., 55. perc), Gajda, Németh G. V. – Gera D., Pallagi, Hunya (Révész, 64. p.), Koós (Petrezselyem, 76. p.) – Szabó R. (Kollega, 55. p.), Bartos (Molnár D., 63. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Lakatos, Gál M., Böndi – Czuczi, Zólyomi (Borbély Á., 85. p.), Mayer M. (Zvara, 77. p.), Kálmán, Bíró D. (Kondor K., 77. p.) – Pintér N. (Szederkényi, 85. p.), Vladul (Ekker, 10. p.)
Vezetőedző: Nagy Tamás
Gól: Mayer M. (53. perc), Pintér N. (62. p.)

kiemelt kép: Balogh István

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email