Hogyan váltunk emberré?

Egykor világszenzáció volt, hogy ősember leleteket találtak Rudabányán. Az azóta is zajló feltárásról olvashatunk abban a könyvben, amit minap a szerző mutatott be Érden.

Kordos László geológus, paleontológus és tudományos szerző, a Magyar Állami Földtani Intézet és az Országos Földtani Múzeum egykori igazgatója 50 év kutatómunkáját foglalta össze a közelmúltban megjelent: A Rudapithecus kutatás – Tények és mesék című könyvében.

A szerző minap a Magyar Földrajzi Múzeum vendége volt, ahol a közönség a professzor személyes élményein keresztül ismerhette meg az egykori vasércbányában talált ősember maradványok tudományos jelentőségét.

Kapcsolódó cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email