erdipiknik_220404_szepesmk

Itt az Érdi Piknik részletes programja

erdipiknik_220404_szepesmk

Itt az Érdi Piknik részletes programja

Nem fogunk unatkozni az április 29-én, pénteken 15 órakor kezdődő és május 2-án, hajnal 2-ig tartó Érdi Pikniken.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint korábban beszámoltunk róla, a háromnapos érdi majálison fellép többek között a Margaret Island, a New Level Empire és a Kiscsillag zenekar is, míg április 29-én, pénteken 17 órától az ÉRD NB I-es női kézilabdázói közönségtalálkozóval készülnek, de pénteken 15 órától, szombaton és vasárnap már 10 órától programok várják az érdeklődőket a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében.

A háromnapos Érdi Piknikkel párhuzamosan a Múzeum sétányon kézműves vásár lesz.

A szervezők most ismertették az Érdi Piknik részletes programját is

Április 29., péntek, 15.00: kapunyitás

15.15 Ma No Mese

„Attól a pillanattól kezdve, hogy a színpad közepén a díszlet farönkön egy tenyérnyi méretű katicabogár csendesen odébb bandukol, addig, amíg ugyanennek a farönknek a belsejében el nem tűnik az álomfaló tündér, a gyerekek egy, a képzeletvilágukra és a mindennapjaikban tapasztalt élményeikre építő, pontosan átgondolt mese útját járják be, amely bőven ad lehetőséget féktelen hahotázásra, susmorgós izgalomra és ordibálós véleménynyilvánításra egyaránt. És a feloldás sem üres, kötelező happy end, hanem igazi, szívhez szóló útravaló, amelyet könnyen átfordíthatnak saját élethelyzeteikre.(..) Az álmot és ébrenlétet, fantáziát és valóságot képlékeny masszává gyúró előadásba úgy simulnak bele a bűvésztrükkök, a bábjátékok, az akrobatikus, zsonglőr- és táncos jelenetek, hogy annak mindig oka, jelentése van, vagyis azok a történet szerves részét képezik.”

A Simorág TánCirkusz előadásában szokásos módon saját történetet hozott létre, mely azonban erősen épül a feltérképezett megszámlálhatatlanul sok manós és koboldos mesére. Az előadás verses szövegekre épül és fanyar humorát és egyedi történetét nagyobb gyerekek, felnőttek számára is ajánljuk!

16.00 Schneller Szilvia hoppdance bemutató

Hullahopp akrobatikus bemutató érdi növendékekkel Schneller Szilvia vezetésével.

A hoppdance egyszerű fordításban hulahopp karikával való táncot jelent. Ez a mozgásforma kreatív, szabad, művészi, és jellemzően zenére történik. A gyerekkorban megszokott derékon pörgetés mellett egyszerű trükkökkel is látványos koreográfiát lehet megvalósítani, így az önkifejezés eszköze.

A modern hoppdance-re jellemző, hogy a karikát a test különböző pontjain váltogatva használjuk, így nem csak derékon, hanem karon, lábon, mellkason, nyakon, vagy akár a testen kívül pörgetve látványos és egyszerű elemeket fűzünk össze. Ezek a trükkök lehetnek akrobatikusak, táncosak, statikusak, freestyle stílusról van szó, az előadásmód teljesen szabad

16.30 Bonton tánccsoport bemutató

33 évvel ezelőtt alakult meg Érden a Bonton táncklub, Érd legpatinásabb tánciskolája. Fő tevékenységeik a táncoktatás, képzés, készségszint fejlesztés, valamint kulturális rendezvények szervezése és lebonyolítása.

A tánckultúra emelését diplomás táncpedagógusok irányítják, az oktatás, képzés, képességfejlesztés tudásszintekre bontott csoportokban folyik gyermek, junior, ifjúsági, valamint felnőtt korosztály részére.

A 33 év alatt sokszáz gyerkőccel és felnőttel sikerült megszerettetni a táncot hobbi és versenyző szinteken. Társastáncok illetve azok alapjaira épülő show táncokat láthatunk tőlük, melyet gyermek junior és ifjúsági korosztályú növendékek mutatnak be.

17.00 Érd Női Kézilabda csapat közönségtalálkozóval készül az! Gyere és találkozz a lányokkal személyesen! Természetesen nem érkeznek üres kézzel, aláírt pólókat és labdákat hoznak magukkal a vasárnapi tombolára!

19.00 Margaret Island koncert

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb popzenekar a hazai könnyűzenei palettán: Eső című daluk 2016-os berobbanását követően hamar állandó színfoltjává váltak a budapesti és vidéki kluboknak, legnagyobb hazai fesztiváloknak és rádiós toplistáknak is. A hétéves zenekar olyan slágereket jegyez, mint a Hóvirág, Nem voltál jó, Engedd, hogy szabad legyek, Veled minden, Házszám stb. Három nagylemezük és egy koncertalbumuk jelent meg, melyek közül az ’Egyszer volt’ és a ’III’ is aranylemez lett – utóbbi 2019-ben Fonogram díjat is kapott. A könnyed, pozitív és elgondolkodtató üzenetekkel tűzdelt popzenét játszó zenekar az akusztikus folk-poptól indulva az utóbbi időben újfajta hangzásokkal, új hangszerekkel is kísérletezik.

21.00 Radio Sense live dj show 21 órától 24 óráig

 

Április 30., szombat

14.00 Dittmár bohóc show

Interaktív, szórakoztató bohócműsor egy csipetnyi varázsporral meghintve Lali és Irina bohóccal, és a minden szívet rabulejtő Rómeó kutyussal. Bohócfóbiásoknak nem ajánljuk.

15.30 Sziszka Handstand show

Ebben a műsorban látványos akrobalance pózokat vegyítenek előadóink handstand-el, mindezeket a pózokat ügyesen összekötve, korántsem szokványos módon.

16.00 Mese koncert

A műsorban a gyerekek, kedvenc mese dalai látványos jelmezzel és varázslatos táncokkal, kelnek életre. Az előadást egy kis interaktív játék is színesíti. Akinek van bátorsága táncolhat és énekelhet is a szereplőkkel.

19.00 New Level Empire koncert

A New Level Empire 2019-ben újra meghódította a rádiós listát, hiszen Megtörténtünk daluk lett a legtöbbet játszott magyar dal! 2013-as megalakulásuk óta dalaik kiemelt helyen szerepelnek a rádiós játszásokban. Az első lemezük még angolul jelent meg, melyen olyan dalok szerepeltek, mint a The Last One, mellyel a döntőig meneteltek a Dal műsorban, vagy a fesztiválhimnusz Son of the Sun. Második lemezükön már kizárólag magyar nyelvű dalok kaptak helyet, mint a 2016-ban legtöbbet játszott Valahol, vagy a Belédfulladnék 2019 elején jelent meg a Megtörténtünk, amelyhez természetesen újabb zseniális klip is készült. 2020 sok újdonságot tartogatott a zenekar követői számára, tavasszal megjelent a Giajjal közös Nézz és Láss, majd a, Majkával közös Újra úton című daluk egyből a Youtube felkapott lista elejére került és 17 hétig vezette MAHASZ országos rádiós játszási listáját. 2021 elején újabb remek dal született. A Te csak így vagy jó című sláger egy igazi sztárkollaboráció: New Level Empire & Wolf Kati Ft. Horváth Boldi. A dalhoz fekete fehér klip készült, hangulatos budapesti életképekkel.

21.00 Emlékek éjszakája

Ez a partysorozat azoknak szól, akik végig bulizták azt a fantasztikus Disco korszakot az ezredforduló környékén és azoknak a mai fiataloknak akik kedvelik a 90-es és 2000-es zenék hangulatát! Amikor mindenki alig várta, hogy szombat este legyen és indulhasson kedvenc vidéki vagy városi szórakozóhelyére. Egy biztos, csodás időszak volt. Rengeteg nagy szerelem, felejthetetlen kapcsolatok, barátságok, és bizony sokan ezekben a bulikban találták meg életük párját. Most Magyarország új kedvenc partysorozatával szeretnénk nektek visszaadni ezt a csodálatos életérzést amit akkoriban átéltünk! Újra összehozni a régi barátokat, ismerősöket és mindenkit aki szívesen emlékezik vissza azokra a nagy közös bulizásokra. Emlékeztek amikor reggelre mindenkinek elment a hangja? Annyit énekeltünk a jobbnál jobb Magyar és külföldi zenékre, hogy negrót kellett szopogatni és forró teát inni, hogy másnap valamennyire legyen hangunk. Azok a feledhetetlen nagy slágerek, mint a Hiányzol, 100 évet várnék, Éjjel érkezem, Budapest száll, akár a Moonlight Shadow , Because The Night vagy éppen a L’amour Toujours. Ezen a szombat estén a GrooveHouse, Cory aka. Happy Gang, Peat Jr. és Sabi idézi meg azokat a legendás éjszakákat! Tessék készülni mert visszahozzuk nektek a szép emlékeket !

02.00 kapuzárás

Állandó programok mind 3 nap 18 óráig

  • Detectivity élő nyomozójáték, interaktív színház – pénteken az „Állati álarcosbállal”, szombaton a „Nyomozóhajó” és vasárnap a „Műgyűjtővel” várják a nyomozókat
  • Virgonckodó
  • Természetes, fából készült egyedi tervezésű, saját készítésű óriás ügyességi játékok nagy választéka várja kicsiket és nagyokat egyaránt, de a kézügyességüket is próbára teheti mindenki a foglalkozásokon. Lesz gyertya öntés, dekupázs fa díszek készítés, fa díszek festése. És ha már festés akkor az arcfestő se hiányozhat.
  • Ugrálóvár
  • Klímasátor

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email