tomika

Galó Tomikának már csak a világ legdrágább gyógyszere segíthet

tomika

Galó Tomikának már csak a világ legdrágább gyógyszere segíthet

Galó Tomika SMA betegségben szenved, de ő már idehaza nem kaphatja meg a gyógyszert tb-támogatással, mert betöltötte a harmadik évét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Van azonban lehetőség a gyógyszer beszerzésére, ami viszont nagyon drága. Segítsünk!

Az első hasonló megmozdulás a kis Zentéért szerveződött, az SMA (gerinc eredetű izomsorvadás) betegség az ő történetével került a figyelem középpontjába.

Galó Tomika ugyanebben az SMA betegségben szenved, de ő már idehaza nem kaphatja meg a gyógyszert tb-támogatással, mert betöltötte a harmadik évét. Van azonban lehetőség a gyógyszer beszerzésére, ami viszont nagyon drága.

Sokan összefogtak a kisfiú megmentéséért, a rengeteg licit, segítség ellenére azonban a gyűjtés lassan halad, az összeg közel 30%-a van csupán meg.

Minap született egy kezdeményezés, a városok kihívása Tomikáért, amelyben Érd is szeretne részt venni. A felhívás így szól:

Kedves Érd, Magyarország településeinek nagy virtuális versenyét hirdetjük meg, amelynek nyertese az Önök segítségével egy beteg kisfiú lehet.

Galó Tomikának (https://www.facebook.com/egyuttTomikaert) már csak a világ legdrágább gyógyszere segíthet. A kérésünket azonban, hogy a gyógyszert tb-támogatással megkaphassa, elutasították. Az ok: itthon csak 3 éves korig és 13,5 kg-ig tb-támogatott ez a gyógyszer. Ezzel szemben az Európai Gyógyszerügyi bizottság súlyhatára 21 kg, ráadásul korhatár nélkül, amit szerencsére már számos ország alkalmaz, amiből az is kiderül, hogy a nagyobb gyerekeknél is hatékony a gyógyszer! 

A verseny lényege, hogy minél több településre eljusson Tomika híre, minél több jószándékú ember segíthesse őt! 

NYEREMÉNY: Az első 5 település, ahonnan a legtöbb összeg érkezik, virtuális oklevelünk büszke tulajdonosa lehet! 

A verseny vége: 2022.07.01.

Tisztelettel kérjük Önöket, amennyiben bárkinek a közösségből van lehetősége támogatni Tomikát, a megadott számlaszámra utaljon bármekkora összeget, ezzel segítve a gyógyulás esélyét. 

Galó Tamás Dominik Gyógyulásáért Alapítvány K&H Bank számlaszám: 10400157-50526884-67691018 

A közleménybe írják bele: „Országos verseny Tomikáért – ÉRD„

Fontos a közlemény az eredményhirdetéshez (paypal.me/EgyuttGTomikaert)

Ha 300 000 ember csak 2000 Forinttal támogatná Tomikát, a szülők már rendelhetnék is a gyógyszert. Lesz Ön is egy a háromszázezerből, aki megmenti őt?

Minden segítséget hálásan köszönünk!”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email