auchanzacskó

Eltűnnek a műanyagzacskók az Auchanból

auchanzacskó

Eltűnnek a műanyagzacskók az Auchanból

A lépéssel a vállalat évi 172 tonna műanyaghulladékot tud megspórolni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mától beszünteti az Auchan a környezetszennyező műanyagzacskókat, amelyekbe eddig a zöldséget, gyümölcsöt és a péksüteményt pakolták a vásárlók. Mostantól a gurigáról letéphető nejlonok helyett különböző környezetbarát csomagolóeszközökbe pakolhatják a vásárlók a kiválasztott termékeket, ezzel évi 172 tonna műanyaghulladéktól kíméli meg a vállalat a környezetet – áll a vállalat közleményében.

Az Auchan vásárlói eddig is választhattak nejlon helyett környezetbarát csomagolóeszközöket, azonban az újdonság az, hogy mától csak ezek maradnak forgalomban: a zöldséget és gyümölcsöt környezetbarát zacskóban, hat termék tárolására is alkalmas zöldség-gyümölcs táskában, illetve mosható, praktikusan összetekerhető ReTasakokba csomagolhatják.

A péksüteményekhez pedig biopamut zsákokat használhatnak, amelyek otthoni tárolásra is alkalmasak. Ezeket szintén ki lehet mosni, és egy következő alkalommal újra fel lehet használni a vásárlásnál. A textilzsákon kívül egyszer használatos, ám teljes egészében újrahasznosítható, illetve lebomló, 100%-ban papírból készült zacskók is elérhetőek a pékáru csomagolásához.

Az Auchan közleményéből kiderül, a műanyagzacskó azért is rendkívül káros, mert pár órás használat után a természetbe kerülve 200 év alatt bomlik le, az újrahasznosítása pedig jelenleg igen korlátozott, legfeljebb 30 százalék.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email