220417_erdivse_balatonfuredifc_7

Foci: az újabb pofon helyett pontot mentettek az érdiek

220417_erdivse_balatonfuredifc_7

Foci: az újabb pofon helyett pontot mentettek az érdiek

Hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a kiesés elől menekülő Balatonfüredi FC-vel az NB III Nyugati csoportjának 31. fordulójában az Érdi VSE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Limperger Zsolt, az érdiek vezetőedzője sárga lapos eltiltás miatt Gubacsi Zoltánra és Pallagi Botondra, sérülés miatt pedig Kollega Krisztiánra sem számíthatott a Balatonfüred elleni mérkőzésen. Ennek ellenére az érdiek Gera Dávid lövésével már az első percben megszerezhették volna a vezetést, de a vendégek kapusa, Erdélyi Ádám bravúrral hárított.

Ezután viszont sokáig nem akadt helyzete a vendéglátónak, miközben a Veszprém megyeiek sorra dolgozták ki az ígéretes akciókat. Ennek eredményeként a 34. percben Józsa Marcell góljával meg is szerezték a vezetést, amikor a szélső egy remek kiugratás után vezetett ziccert, majd a kapufa segítségével vette be az érdiek kapuját (0-1).

Ezt követően is növelhette volna előnyét a vendég csapat, amely az első félidő végén és a második elején is számos helyzetet kialakított. Aztán az érdiek a 76. percben szinte a semmiből egyenlíthettek volna, amikor Németh Gábor Vince buktatása miatt ítélt tizenegyest a játékvezető, de ezt Gera Dávid csak a kapufára rúgta.

A büntető mégis a vendégeket fogta meg, miközben az érdieket fellelkesítette. Ennek köszönhetően a 78. percben már összejött az egyenlítés, amikor egy hosszú támadás után Szabó Richárd kísérlete jutott a gólvonalon túlra (1-1). A folytatásban pedig a fordításhoz és így a győzelemhez is közelebb álltak az érdiek, akik számos helyzet mellett kapufáig is eljutottak, de a három pontot jelentő találatot egyik csapat sem tudta megszerezni, így az Érdi VSE 1-1-es döntetlent játszott a Balatonfüreddel.

„Nagyon látszott a csapaton a szerdai pofon, attól függetlenül, hogy ott is voltak olyan periódusok, amely alapján az a mérkőzés is alakulhatott volna másként. Kellett, hogy higgyenek a fiúk a képességeikben, de úgy gondolom, a cserék is jól szálltak be. Az utolsó húsz perc pedig abszolút a miénk volt, büntetőt hagytunk ki, volt kapufánk, több lehetőségünk és egy tizenegyes szituáció is, amit úgy érzem, rosszul ítélt meg a játékvezető. Egy hét alatt három meccsünk volt, amely alatt kilenc gólt kaptunk, ezt minden csapat megsínyli, szóval ilyen szempontból örvendetes, hogy az utolsó húsz perc így sikerült”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

„Az első hetven percben mindent úgy csináltunk, ahogy kell. Rá kellett volna még rúgnunk egy-két gólt, úgy érzem, erre meg is volt a lehetőségünk, de az utolsó húsz percben jött egy rövidzárlat, mert megzavart minket, hogy összehoztunk egy tizenegyest. Utána nem találtuk a sorokat és felbátorítottuk ellenfelünket, amely belelkesedett. A szezon végén meglátjuk, ez nyert pont volt-e. Most dühös az ember, de lehet, hogy ez még egy értékes pont volt”

– fogalmazott Borgulya István, a Balatonfüredi FC vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb április 24-én, vasárnap 17 órakor a Tarr Andráshida SC vendégeként lép pályára az NB III Nyugati csoportjának 32. fordulójában.

NB III, Nyugati csoport, 31. forduló
Érdi VSE–Balatonfüredi FC 1–1 (0–1)
Érd, 200 néző. V.: Takács Á. (Sztányi, Szilágyi Zs.)
Érdi VSE: Kertész F. – Fügedi (Molnár D., 70. p.), Csiszár, Gajda, Németh G. V. – Gera D., Hunya, Koós (Kürti, 58. p.) – Szabó R., Bartos (Révész, 58. p.), Petrezselyem (Kertész B., a szünetben)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Balatonfüredi FC: Erdélyi Á. – Szalai P., Pécseli, Katona A., Tóth G. – Csikós (Imre, a szünetben), Khiesz (Meszlényi, 80. p.), Józsa – Róth (Markó, 67. p.), Bartha, Ujvári (Horváth B., 80. p.)
Vezetőedző:
Borgulya István
Gól: Szabó R. (78. perc), ill. Józsa M. (34. perc)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email