22_03_29_erdmost_nincskep

Melyik ügyeletre kell menni? Melyik gyógyszertár van most nyitva?

22_03_29_erdmost_nincskep

Melyik ügyeletre kell menni? Melyik gyógyszertár van most nyitva?

A felnőtt ügyelet- és gyógyszertárkereső surgossegi.info weboldal célja, hogy az adott probléma gyors kezelésére alkalmas legközelebbi intézmény megmutatásával, a várakozási idők csökkentésével országszerte segítse a járóbetegek ügyeleti ellátásának gördülékenységét, és tehermentesítse az egészségügyi dolgozókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Nagyon gyakori probléma, hogy valamilyen oknál fogva, egész egyszerűen nem tudjuk, melyik ellátóhoz kell menni, és ebből következik, hogy akár 2-3 helyen is megfordulnak a szülők, mire odakerülnek, ahol van olyan szakorvos, aki érdemben tud a gyerkőc aktuális problémájával foglalkozni” – magyarázta Németh Franciska, akiben ápolóként végzett félévnyi kórházi munka után kezdett körvonalazódni, egy a pácienseket és az ellátókat egyaránt segítő weboldal gondolata. „Az ügyeleti ellátó intézmények meghatározásához mi egy a mentők által évről évre frissített, 60-70 oldalas dokumentumot használunk. Én azt a célt tűztem ki magam elé, hogy ezt felhasználóbaráttá, könnyen kezelhetővé alakítom. Így született meg a mostani ügyeletkereső előzményeként a GyermekSOS, ahol az aktuális budapesti és pest megyei államilag finanszírozott gyermekügyeleteket, valamint az ügyeletes gyógyszertárakat mindössze néhány kattintással megtalálhatják azok, akiknek szüksége van rá.”

A surgossegi.info weboldalt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával hozták létre és az Országos Mentőszolgálat segítségével tesztelték. Az ellátókat és ellátottakat egyaránt segítő felületet adatbázisában egyelőre a leggyakoribb problémákra kínál megoldást, de a tapasztalatok, visszajelzések, s a szakmával való egyeztetéseket követően az ellátók sorát tovább bővítik majd.

Az oldal üzemeltetői ígérik, figyelik, hogy mire van igény, és ezekre a megfelelő szakterületekkel egyeztetve alkalmazkodva reagálnak. A hosszútávú cél az, hogy minden problémára – így például pszichés krízishelyzet, vagy akár szülés utáni depresszió, függőség esetén is – tudjanak ajánlani valamit.

A weboldal és az azzal párhuzamosan működő közösségimédia-felületek a jövőben edukációs szerepet is betöltenek majd, ahol videós és szöveges tartalmakkal segítik a betegek jobb egészségértését.

Forrás: hvg.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email