22_03_29_erdmost_nincskep

Programok és hasznos információk a húsvéti hétvégére

22_03_29_erdmost_nincskep

Programok és hasznos információk a húsvéti hétvégére

Érd főterén háromnapos kézműves vásár, majd hétfőn Húsvéti Nyuszi Muri lesz, míg Tárnokon „Nyuszi a fűben” címmel hirdettek fészekvadászatot. Cikkünkben összeszedtük a boltok ünnepi nyitvatartását, a közlekedés rendjét és több közérdekű információt is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

ÁPRILIS 15., PÉNTEK

Április 15-én, 11 órától szezonbeli utolsó hazai mérkőzését vívja a női röplabda NB II Nyugati csoportjának alsóházi rájátszásában a Delta RSE Érd, amely a tabella második helyére felkapaszkodó budaörsi Emericus SE-vel vív térségi rangadót a Bolyai János Általános Iskola tornacsarnokában.

Női röplabda NB II, Nyugati csoport, alsóházi rájátszás, 9. forduló
04.15., 11.00: Delta RSE Érd–Emericus SE

ÁPRILIS 16., SZOMBAT

Április 16-tól 18-ig kézműves vásárt tartanak Érd főterén, a Múzeum sétányon.

Az Érdi Jégcsarnokban reggel 8-tól rendezik meg a II. Érdi Kupát az U12-es korosztályba tartozó jégkorongozók számára hat csapat részvételével. Részletek ide kattintva!

forrás: Kárpáti Farkasok

ÁPRILIS 17., VASÁRNAP

Húsvétvasárnap is folytatódik a kézműves vásár Érd főterén, míg Tárnokon 15 órától a „Nyuszi a fűben” címmel meghirdetett húsvéti fészekvadászaton vehetnek részt az érdeklődők.

17 órától az Érdi VSE NB III-as labdarúgói a Nyugati csoport 31. fordulójában a Balatonfüredi FC-t látják vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 31. forduló
04.17., 17.00:
Érdi VSE–Balatonfüredi FC

ÁPRILIS 18., HÉTFŐ

Húsvéthétfőn a kézműves vásár mellett már 9.30-tól színes programokkal készül a Szepes Gyula Művelődési Központ Érd főterére, a Nagy Húsvéti Nyuszi Murira.

10 órától a Délibán színház adja elő Az elveszett királyság című darabot, 11 órától Endrődi Ágnes tart mesés előadást a Tündérek és Manók földjéről, majd 14 órától a Csurgó koncert ad gyermekkoncertet.

15 órától a Maszk Bábszínház Mátyás király bolondos bolondja című darabot adja elő, 16 órától pedig Kalap Jakab gyermekkoncertjét tekinthetik meg a résztvevők. 17 órától Hullahopp akrobata előadást tartanak, de a 18 órás kapuzárásig számos programot kipróbálhatnak kicsik és nagyok. Lesz húsvéti játszópark tizenöt nagyméretű húsvéti fajátékkal, tojás ágyú, népi játszóház, bébi sátor hempergővel, matató fallal, faragott kosaras körhinta, arcfestés, tojásfestés, írókázás, gyertyaöntés húsvéti figurákkal, fa nyulak ,bárány, tyúk, tojások festése, báránykák készítése nemezeléssel, libatollal és pávatollal írás, dekupázs fa díszek készítése, ugrálóvár, detectivity – állati nyomozás, nyuszi szelfi party és nyuszi futam is, ahol a legkisebbek lábbalhajtós motorokkal, futóbiciklikkel mérik össze tudásukat.

A Nyuszi futamra még április 14-ig várják a jelentkezőket!

További részletek és jelentkezés ide kattintva!

HASZNOS INFORMÁCIÓK A HÚSVÉTI HÉTVÉGÉRE

ÜZLETEK NYITVATARTÁSA

A legtöbb üzlet zárva lesz nagypénteken (április 15.), húsvétvasárnap (április 17.) és húsvéthétfőn (április 18.), de lesznek azért kivételek, ahol beszerezhetjük az ünnepi lakomához szükséges hozzávalókat.

A legnagyobb boltláncok közül az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny, a Tesco és a Spar üzletei is zárva lesznek a hosszú hétvégén, egyedül szombaton nyitnak ki az üzletek. Ugyanakkor egyes CBA, Coop és Reál boltok vagy kisebb üzletek nyitva lehetnek az ünnepnapokon is, mivel esetükben nincs egységes nyitvatartási rend, ezért érdemes tájékozódni az interneten, illetve figyelni az üzletben kitett tájékoztatókat.

Az ünnepi hétvége valamennyi napján nyitva lesznek a benzinkutas Sparok az OMV és a Lukoil kútjain, valamint a Mol töltőállomásain található Fresch Cornerek és a Shell-Tesco Minishopok. Várhatóan a nonstop üzletek egy része sem zár be a négynapos hétvégén, így a Manna és a Roni hálózatának egységei is kinyithatnak.

KÖZLEKEDÉS

A hosszú hétvégén változik a vonatok és a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is. A vonatok április 14-én, csütörtökön pénteki, 15-én, pénteken szombati, 16-án és 17-én ünnepnapi, 18-án, hétfőn pedig vasárnapi menetrend szerint közlekednek és csak április 19-től járnak munkanap szerint.

A Volánbusz járatainak menetrendje is a MÁV-hoz hasonlóan változik, hiszen április 15-én munkaszüneti nap (vasárnap), 16-án szabadnap, 17-én és 18-án ugyancsak munkaszüneti nap szerint közelednek a buszok, míg 19-én kedden már a hétköznapokban megszokott rend szerint járnak a buszok.

A közlekedési társaság tudatta, hogy április 15-én, 17-én és 18-án a 744-es és 746-os Ófalu, Minaret, illetve Tárnoki elágazás és autóbusz-állomás között közlekedő járatok nem érintik az Érdi Tesco áruház megállót.

Dátum Közlekedési rend
2022. április 12., kedd munkanap, iskolai előadási nap
2022. április 13., szerda munkanap, a hét utolsó iskolai előadási napja
2022. április 14., csütörtök a hét utolsó tanítási szünetes munkanapja
2022. április 15., péntek munkaszüneti nap
2022. április 16., szombat szabadnap
2022. április 17., vasárnap munkaszüneti nap
2022. április 18., hétfő a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap
2022. április 19., kedd a hét első tanítási szünetes munkanapja
2022. április 20., szerda munkanap, iskolai előadási nap

KÖZÉRDEKŰ

Április 16-án, szombaton ismét gyűjti a zöldhulladékot az Érd és Térsége Hulladékkezelő Nonprofit Kft., amely azt kéri a lakosságtól, hogy lehetőség szerint már a kora reggeli órákban helyezzék ki a zöld, ÉTH-felirattal ellátott zsákokat az ingatlan elé.

Hogy honnan gyűjtik a zöldhulladékot a héten, arról ide kattintva olvashat!

A szolgáltató korábban tudatta azt is, a kommunális hulladékot a megszokott rend szerint szállítja el, azaz április 15-én, pénteken, 16-án szombaton és 18-án, hétfőn is elszállítják a hulladékot.

Az ÉRD Aréna uszodája április 15-én és 17-én 8 és 21, 16-án 6 és 21 óra között lesz nyitva, míg 18-án, húsvéthétfőn zárva tart.

A Törökbálinti Sportközpont Cseh László Uszoda pénteken és vasárnap 6 és 18, szombaton pedig 6 és 21 óra között fogadja a nagyközönséget, 18-án pedig zárva tartanak. Illetve felhívták a figyelmet arra is, hogy karbantartás miatt 17-én, vasárnap 14 órától lezárják a tanmedencét.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül nevet viselő programjával az élelmiszerpazarlás csökkentésére kívánja felhívni a figyelmet, melyhez számos tanáccsal is szolgál, különösen a húsvéti ünnepi időszakra, de ezeket a hétköznapokban is érdemes megtartani. Ennek részleteiről ide kattintva olvashat bővebben! 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email