220413_tsc_erd_5

Foci: nagy pofont kapott Tatabányán az Érdi VSE

220413_tsc_erd_5

Foci: nagy pofont kapott Tatabányán az Érdi VSE

Bár Gera Dávid góljával még vezetett Tatabányán az Érdi VSE, a hazaiak erre öt góllal válaszoltak, végül 5–2-re megnyerték az NB III Nyugati csoportjának 30. fordulójában rendezett hétközi rangadót.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A mérkőzést a házigazda Tatabánya SC kezdte jobban és az első percekben több lehetőségig is eljutott, a vezetést mégis a vendég érdiek szerezték meg, amikor a 12. percben Petrezselyem Tamást ugratták ki a balszélen, aki Szabó Richárdhoz továbbított, aki pedig a hosszún érkező Gera Dávidot találta meg a labdával, aki a hazai kapu jobb alsó sarkába gurítva juttatta előnyhöz az Érdi VSE-t (0–1). Ez viszont nem tartott sokáig, hiszen a 19. percben egyenlített is a Tatabánya, amikor Szegleti Gergely első lövését még blokkolták az érdi védők, de a másodikat már nem tudták (1–1). Sőt, bő fél óra játék után megfordította az állást a hazai csapat, amikor egy érdi bedobás után kontrázott eredményesen Gyürki Gergely vezetésével a Tatabánya, majd a hazai támadó Kertész Ferenc lábai között passzolt a kapuba (2–1).

A térfélcsere után hamar növelte előnyét a házigazda, amikor egy jobboldali beadás után Soltész Barnabás hat érdi védő közül bombázott a léc alá (3–1). Aztán a játékrész derekán egy újabb hazai beadás után egy érdi kézre pattant a labda a tizenhatoson belül, majd a megítélt tizenegyest Kovács István higgadtan értékesítette (4–1).

Itt sem álltak le a hazaiak, akik újabb néhány perccel később is betaláltak, amikor egy eladott labda után Árvai Dániel vezethetett ziccert az érdi kapura, melyet nem is hibázott el (5–1).

A folytatásban ugyan egy jobboldali beadás után Bartos Norbert kozmetikázott az eredményen, de Limperger Zsolt együttese így is 5–2-es vereséget szenvedett Tatabányán.

“ Nagyon sok ajándékgólt adtunk az ellenfélnek, ebben sajnos hasonló volt a mostani meccs, mint a Pápa elleni, mert sokszor nagy területet, mélységet hagytunk magunk mögött gyors embereknek. Ezeket le kell tudni védekezni. Meg van rá a fegyver, ami egy defenzív játékot igényel maga után, de ha nincs más lehetőség, akkor ehhez kell nyúlnunk, mert nem fér bele, hogy ilyen sok lehetősége volt az ellenfélnek. Pozitívum, hogy a végén volt a fiúkban dac és próbáltak küzdeni, de így is három gólt ajándékoztunk az ellenfélnek”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Elég gördülékenyen játszottunk, sok helyzetünk volt, amit jó százalékban használtunk ki. Ez a meccs most inkább rólunk szólt, mint az Érdről, de van ilyen is. Az ember nem csak a pozitív, hanem a negatív oldalán is szokott lenni egy ilyen helyzetnek. Nem kell ebből nagy ügyet csinálni sem itt, sem ott, holnaptól pedig a következő meccsre kell koncentrálni, mert nagyon sűrű a program. Nagyon szimpatikus csapat nekem az Érd, szóval sok sikert nekik a továbbiakban”

– fogalmazott Bekő Balázs, a Tatabányai SC vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb április 17-én, vasárnap 17 órakor lép pályára, amikor a Balatonfüredi FC-t látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 30. forduló
Tatabányai SC–Érdi VSE 5–2 (2–1)
Tatabánya, 150 néző. V: Juhász B. (Nagy M., Holpár G.)
TSC: Balla – Klausz, Kovács I. (Angyal, 73. p.), Székely E., Katona K. – Hoszpodár (Letenyei, 55. p.), Soltész – Árvai (Farkas Z., 73. p.), Szegleti (Bíró Á., 73. p.), Gyürki – Kocsis G.
Vezetőedző: Bekő Balázs
Érdi VSE: Kertész F. – Csiszár (Kertész B., 57. p.), Pallagi, Gajda – Gubacsi (Fügedi, 73. p.), Gera D., Hunya, Koós (Révész, 78. p.), Petrezselyem (Németh G. V., 57. p.) – Bartos, Szabó R. (Kürti, 73. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Szegleti (19. perc), Gyürki (31. p.), Soltész (48. p.), Kovács I. (69. p. – 11-esből), Árvai (72. p.), ill. Gera D. (12. p.), Bartos (83. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email