22_03_29_erdmost_nincskep

Röpi: idegenben szorongatta meg az éllovast a Delta

22_03_29_erdmost_nincskep

Röpi: idegenben szorongatta meg az éllovast a Delta

Pontot szerzett a női röplabda NB II Nyugati csoportjának alsóházi rájátszását vezető Haladás VSE-től a Delta RSE Érd, miután Dömötör-Mátrai Beáta lányai ötszettes csatában kaptak ki 3:2-re.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fel volt adva a lecke a vendég Delta RSE Érdnek a rájátszás nyolcadik körében, hiszen a két győzelemmel és öt vereséggel ötödik helyezett érdiek ahhoz a szombathelyi Haladás VSE-hez látogattak, amely eddigi hét mérkőzéséből ötöt 3:0-ra, kettőt pedig 3:1-re nyert meg.

Ennek ellenére a Pest megyeiek az első játszmában kiválóan teljesítettek és nemhogy nem engedték meglépni a Haladást, hanem folyamatosan tartották a lépést vele, majd a szett hajráját is jól bírták és 27:25-ös részsikerrel kerültek előnybe.

Ezután ugyan kissé veszített lendületéből a vendég csapat, melynek köszönhetően a szombathelyiek 25:17-tel egyenlítettek, majd a harmadik szettet könnyedén nyerték 25:10-re és ezzel fordítottak is.

A Delta ekkor azonban megrázta magát és a negyedik játszmában ismét egyenrangú partnere volt a hazaiaknak, ennek köszönhetően újabb – ezúttal 25:22-es – szettsikerrel egyenlített is.

A mindent eldöntő ötödik játszmát viszont a Vas megyeiek bírták jobban, akik ezt a felvonást 15:7-re, a mérkőzést pedig 3:2-re nyerték meg, de miután a Delta ötszettesre mentette a meccset, egy pontot így is kapott a vereségért.

„Nagyon hullámzó volt a játékunk. Valamikor szépen irányítottuk az eseményeket, valamikor pedig teljesen szétestünk. Nem sok hiányzott a bravúrhoz!”

– értékelte a találkozót Dömötör-Mátrai Beáta.

Az érdiekre még két mérkőzés vár az NB II Nyugati csoportjának alsóházi rájátszásában, hiszen április 15-én, pénteken 11 órától a budaörsi Emericus SE-t fogadják, majd 23-án, szombaton 16 órától a ZTE Röplabda Klub vendégeként lépnek pályára.

Női röplabda NB II, Nyugati csoport, alsóházi rájátszás, 8. forduló
Haladás VSE – Delta RSE Érd 3:2 (-27, 17, 10, -22, 7)
Delta RSE Érd: Budaházy, Pavlovics, Gattyán, Kőhalmi, Fodor D., Kiss B. Csere: Bertalan L., Dénes E. (liberók), Kiss D., Ehmann. Vezetőedző: Dömötör-Mátrai Beáta

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email