Megszabadították a szeméttől a Bíbic utcát

Helyi civilek kezdeményezésére néhányan összegyűltek a Bíbic és Varjú utcáknál tavaly kifestett gyalogos aluljárónál, ahol önkéntesen szabadították meg a szeméttől a területet.

Makay József, a Bíbic utca közelében élő lakos kezdeményezésére helyi civilek, valamint a terület önkormányzati képviselője, Lengyel Péter és Dr. Bősz Anett országgyűlési képviselőjelölt részvételével tisztították meg önkéntesek a szeméttől a Bíbic utcát és a Varjú utcát.

Lengyel Péter emlékeztetett, az elmúlt időszakban folyamatosan fejlesztik a területet, hiszen tavaly nyáron készült el az egykori gyakorlókertben egy óvodások által használt kis műfüves focipálya, októberben pedig a 2021-es Live Street Art győztese, Varga László érdi középiskolás diákok segítségével festette ki a Bíbic és Varjú utca közötti gyalogos aluljárót.

Ezeknek is köszönhetően a környék egyre szebb és szemétből is jóval kevesebb van, de azt is szerették volna eltüntetni, ezért néhány önkéntes vállalta, hogy megtisztítja a területet, melyben segítségükre volt az Érd és Térsége Hulladékkezelő is, amely egy konténert is biztosított, majd el is szállítja azt.

„Az egyik fő célkitűzésem a választókerületben, hogy ezt a környéket szebbé tegyük és legyen egy játszó- és pihenőpark, melynek első lépése az ovifoci pálya volt és ha megnyílnak az uniós keretek el tudjuk kezdeni egy játszótér és egy street workout pálya építését és akkor az aluljáró mindkét oldala megszépül”

– húzta alá Lengyel Péter, megjegyezve, a gyakorlókert egy olyan zárt terület, ahová biztonságban vihetik a szülők a gyermekeiket, hiszen az autóforgalom sem jelentős, emellett a gyakorlókertet is elkerítették.

 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email