IMG_8510

Vasárnap Érden vizitál a Pápa

IMG_8510

Vasárnap Érden vizitál a Pápa

Április 10-én, 16 órától a tabella ötödik helyén, 46 ponttal álló Pápai Perutz FC-t látja vendégül az NB III Nyugati csoportjának 29. fordulójában, az Ercsi úti Sporttelepen az eddig 38 pontot gyűjtő és ezzel tizedik Érdi VSE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár a felek között jelenleg nyolc pont a különbség a tabellán, hazai siker esetén az Érdi VSE újabb értékes pozíció(ka)t léphetne előre, hiszen az FC Nagykanizsa egy, a Puskás Akadémia FC II pedig két pontra van Kertész Ferencéktől. Igaz, a Pápának is szüksége van a pontokra, hiszen vele azonos pontszámmal áll a Bicske, de a Tatabánya is látótávon belül van.

Limperger Zsolt együttese tavasszal egyre jobban teljesít, hiszen legutóbbi hat mérkőzéséből négyet nyert meg az Érdi VSE, de emellett az éllovas Mosonmagyaróvár és a negyedik ETO is csak szoros mérkőzésen győzte le 1–0-ra a Pest megyeieket.

A Perutz FC sem megy rosszul tavasszal, hiszen eddigi nyolc mérkőzésén 14 pontot szerzett. Bár a Balatonfüred elleni megyei rangadón kikapott az együttes, emellett csupán a BVSC elleni hazai 6–0-s fiaskó volt nagy pofon, de a Tatabányát, az Andráshidát, a Kaposvárt és a Mol Fehérvár FC II-t is legyőzték Weitner Ádámék, emellett a Komárommal otthon, a Nagykanizsával idegenben játszottak döntetlent. Weitner Ádám vezetőedzőre azonban ezúttal nem számíthat a Pápa, hiszen a Fehérvár II elleni mérkőzés 81. percében a játékvezető kiállította a szakembert, aki az MLSZ Fegyelmi Bizottságától három mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Az Érdi VSE és a Pápai Perutz legutóbb a bajnokság 10. fordulójában találkozott egymással Pápán, amikor a hazaiak gyors góljára ugyan Szabó Richárd még válaszolt, de a Veszprém megyeiek Zsirai Martin góljával begyűjtötték a három pontot (2–1). Ez volt viszont az egyetlen sikere a Pápának az érdiek ellen az elmúlt években, hiszen a 2020/21-es idényben mindkét meccset az érdiek nyerték 2–1-re, a 2019/20-as csonka szezonban Érden 1–1-es döntetlent játszottak, Pápán pedig az Érdi VSE győzött szintén 2–1-re. A 2018/19-es évadban Érden 3–0-ra, Pápán 3–1-re győztek Csiszár Zoltánék, azt megelőzően pedig Érden 2–2-es döntetlent játszottak, míg Pápán 2–0-ra nyert az Érdi VSE.

„Az eltiltástól függetlenül Weitner Ádám is biztosan itt lesz, csak maximum nem a kispadon, hanem tíz méterrel hátrébb, szóval ez csak technikailag lényeges. Ismerjük, a Pápát, pápai lévén én meg aztán főleg, szóval tudjuk az erősségeiket, vannak gyors játékosaik, akikre egy biztonságos védekezésből próbálnak alapozni. Remélem, hogy nekünk sikerül egy hasonló játékot játszanunk, mint Sopronban az első félidőben és akkor megnyerhetjük a meccset”

– fogalmazott az Érdi VSE Pápán nevelkedő vezetőedzője, Limperger Zsolt, megjegyezve, az ellenfél az őszi mérkőzéshez képest erősödött, szóval nem lesz könnyű feltörni a védelmét. Hozzátette azt is, a soproni siker is akkor fog érni igazán valamit, ha a Pápa ellen is összejön a győzelem.

Az április 10-én, vasárnap 16 órakor kezdődő Érdi VSE–Pápai Perutz FC mérkőzést Dombi Olivér vezeti, segítői Holpár Gergely és Tóth Csaba János lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 29. forduló, 04.10., 16.00
Érdi VSE–Pápai Perutz FC

Az Érdi VSE NB III-as labdarúgói mellett szombaton 16 órától a Pest megyei 3/4 pályás bajnokság alsóházi rájátszásában érdekelt felnőtt női együttes is pályára lép, hiszen a C-csoport harmadik körében a Pátyi SE-t látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, alsóház, C-csoport, 3. forduló, 04.09., 16.00
Érdi VSE–Pátyi SE

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email