idosotthon_210106

Mexikóba utaznak Érdről az árva gyerekek

Tizennyolc gyermek érkezett Ukrajnából csütörtök éjfélkor Érdre, a Szociális Gondozó Központba. Az árva gyermekek alig egy napot töltenek az intézményben - csak megpihennek a hosszú út előtt.

Mint Bereiné Petrik Mária intézményvezető tudósítónknak elmondta, a tizenkilenc árva, illetve a kísérőjük nem beszél magyarul. A kis csapat Mexikóba utazik tovább: miután egy napot pihennek Érden, szombat délelőtt a két alpolgármester és Gecse-Simon Orsolya, a Szociális Gondozó Központ szakmai vezetője kiszállítja őket a Liszt Ferenc repülőtérre.

Amíg a gyermekek itt-tartózkodnak, teljes ellátásban részesülnek, ahogy a többi menekült is. Jelenleg hatvanegyen vannak az intézményben.

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email