göncölj

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

göncölj

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a fenntarthatóság fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért. Ehhez csatlakozott idén is a Batthyány iskola.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelésben 2022. április 25. és 29. között hirdeti meg a Fenntarthatósági témahetet, amelynek célja, a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. Ehhez csatlakozott az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola, amely számtalan programmal igyekszik tanulóinak széles körű rálátást adni a témában.

Kozma Zoltánné, az iskola igazgatója az Érd FM 101.3.nak emondta, hogy az egészség és környezetinevelés náluk nemcsak erre az egy hétre korlátozódik, hiszen sportiskolaként rendkívül fontos számukra, hogy a szemléletet át tudják adni a diákoknak. Októberben egészség hetet rendeztek, majd márciusban csatlakoztak a „Göncölj a Földért!” elnevezésű programhoz, amelynek célja a textilszemét problémájának megoldása, azaz, hogy a használt, jó minőségű ruhák vissza tudjanak kerülni a körforgásba, a rosszakat pedig 100 százalékosan fel lehessen dolgozni, csökkentve a környezet terhelését.

A Fenntarthatósági témahét ideje alatt a batthyányisok petpalackokat, kupakokat és papírt gyűjtenek majd szelektíven, s egy támogatónak köszönhetően megfelelő helyre szállítják el a hulladékokat.

Hallgassa meg interjúnkat az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola igazgatójával, Kozma Zoltánnéval!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email