tarnok_tabla_220320

Április 6-án öt utcát kezdenek portalanítani Tárnokon

tarnok_tabla_220320

Április 6-án öt utcát kezdenek portalanítani Tárnokon

Április 6-án kezdődik a Horgász sétány, a Kossuth, Sport, Szív és Gerle utcák portalanítása Tárnokon – hívta fel a figyelmet Lukács László polgármester, aki beszámolt arról is, hogy a település 300 millió forintot nyert a „Kerékpárral Tárnokon – a biztonságosabb közlekedésért!” pályázattal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Korábban beszámoltunk róla, hogy Tárnok 150 millió forint támogatást kapott a helyi utak portalanítására, melynek köszönhetően már januárban 19 utca aszfaltozására írtak ki közbeszerzést.

A TOP_PLUSZ keretében beadott „Kerékpárral Tárnokon – a biztonságosabb közlekedésért! pályázat sikeres volt, így a település 300 millió forintot költhet erre a célra – ismertette közösségi oldalán dr. Lukács László tárnoki polgármester.

Korábban a projekttel kapcsolatban dr. Aradszki András országgyűlési képviselő számolt be, hogy az állami beruházásban megvalósuló Tárnok és Kápolnásnyék közötti kerékpárút előkészítése már zajlik. Ennek első lépéseként a tárnoki vasútállomástól a martonvásári benzinkútig a vasútvonal déli oldalán mintegy hét kilométeres szakaszon egy szilárd burkolatú mezőgazdasági- és kerékpárút épülhet.

A képviselő kitért arra is, a tervezés 2022-ben fejeződik be, míg az építkezés 2023-ban zajlik.

Beszámolt arról is, hogy Tárnok sikeresen pályázott a kormánynál a belterületi kerékpárút-hálózat fejlesztésére is, így a vasútállomás, a falu és Margitliget környékén fejlesztenék a kerékpárutakat. Megjegyezte, a későbbiekben a Sóskúti úton és a Berki úton egy-egy hasonló kerékpárúttal a település többi részét is bekapcsolnák a hálózatba.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email