lidleu_220301

A kormányhivatal nem tud a LIDL-ről

lidleu_220301

A kormányhivatal nem tud a LIDL-ről

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még az idén elkezdi az építkezést a Lidl Érdligeten – jelentette a Facebookon Aradszki András. A FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje rövid kampányvideójában részleteket nem árult el, csupán annyit, hogy ez részben neki is köszönhető. A hírt az ÉrdMost kérdésére senki nem erősítette meg!

Az érdligetiek nem mostanában kezdtek el reménykedni abban, hogy egyszer lesz hol bevásárolniuk. Először 2006-ban merült fel, hogy LIDL épüljön a Kutyavári út melletti telken. Azóta bezárt a Takarékszövetkezet, elnéptelenedett az Osváth cukrászda és étterem, a telek pedig továbbra is üres. A tervezett LIDL kálváriájáról ITT írtunk korábban.

2012 óta létezik az úgynevezett plázastop törvény, azóta minden esetben egyedi döntéstől függ, hogy fel lehet-e építeni bárhol az országban egy 400 négyzetméter alapterületnél nagyobb, új boltot, vagy sem. Az építési engedélyhez szükséges szakhatósági engedélyt mindenkinek a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal vezetőjétől kell beszereznie. Ezért először mi is ehhez a hivatalhoz fordultunk. A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal érdemi választ egyelőre nem adott, viszont a sajtóosztály a Pest Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályához irányított, mondván, hogy őket kérdezzük meg arról, van-e érvényes építési engedélye az érdi LIDL-nek. Itt azt a választ kaptuk, hogy több LIDL áruház tervezése is folyik Érden, de érvényes építési engedély egyikre sincsen.

Szerettük volna megtudni Aradszki Andrástól, milyen információk állnak az ő rendelkezésére, miért biztos abban, hogy év végéig felépülhet az érdligeti áruház?  A képviselő személyi titkára nem tudott a kérdésünkre válaszolni, de azt ígérte, hamarosan lesz válasz.

FRISSÍTÉS:

18:30

Aradszki András személyi titkára az ÉrdMosttal közölte, hogy az országgyűlési képviselőjelölt az illetékesektől, biztos forrásból tudja, hogy elkezdődik idén az építkezés.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email