wenszkyagneslead_220331

Kiállítás az idősotthonban

wenszkyagneslead_220331

Kiállítás az idősotthonban

Április 7-én, csütörtökön, délután három órakor nyílik meg a Szociális Gondozó Központ közösségi termében Wenszky Ágnes kiállítása. Ez már a nyolcadik tárlat, amit az érdi intézményben rendeznek. A képek április 30-áig láthatók.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 Wenszky Ágnes 1947 szilvesztén született. Egerben érettségizett, és bár volt hajlandósága a rajzolás, festés iránt, de a szabás-varrás, az irodalmi színpad, az énekkar, a pantomim, a röplabda erre már nem hagyott időt.

A Kertészeti Egyetemen végzett, táj- és kertépítő szakon diplomázott 1971-ben. Egy parképítő cégnél volt kivitelező, majd elkanyarodott a pályája: 1976 óta agrár szakkönyveket gondoz. Gödöllőn Környezetvédelmi szakmérnöki diplomát szerzett, tanult divattervezést, kosárfonást, selyemfestést, műtárgybecslést.

2006-ban részt vett egy igali alkotótáborban. Ott tanulta meg Adelmann Gusztávtól a rézkarcolás bonyolult  munkafolyamatait. Igal után következett Somogyvár, majd  Nagybajom, Mezőcsokonya. Ezeken a táborokon főleg  rézkarc készítésével foglalkozik.

Munkája révén megismerkedett Sáfár Pál festőművésszel, 2011 óta jár az ő alkotótáboraiba is, ahol olajképeket, tanulmányokat, krokikat készít.

A pasztellfestészet elsajátításában irányadó számára Harsányi Zsuzsa festőművész, akinek kurzusait már többször látogatta.

Az alkotótáborok végén rendezett kiállításokon kívül munkái láthatóak voltak Kaposváron a Mester és tanítványai című nagyszabású rézkarckiállításon 2015-ben.  Olaj-, pasztell- és akvarellképeit a VárMező Galériában állította ki 2015 decemberében.

2018-tól tagja az Újpesti Művészek Egyesületének. A Polgár Centrumban évente két alkalommal csoportos tárlaton vesz részt. Rendszeresen kap meghívást a budapesti Moha Ház kiállításaira, voltak művei a K11 Galériában és a D39 Galériában.

Négy éve tagja a Képzőművészek Érdi Közösségének, ahol évente több alkalommal és több helyszínen van lehetősége bemutatni alkotásait a művészetkedvelő közönségnek.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email