vadludkorforgo

Napokon belül indul a Vadlúd utcai körforgalom építése

vadludkorforgo

Napokon belül indul a Vadlúd utcai körforgalom építése

Napokon belül elkezdődnek az előkészítő munkálatok, majd a tervek szerint május közepén kezdik kialakítani az útfelületet a Vadlúd utca–Zámori út–Sóskúti út–Rákóczi Ferenc út csomópontban, ahol a kivitelező terve szerint még idén elkészülhet a körforgalom.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lukács László, Tárnok polgármestere az Érd FM 101.3 érdeklődésére elmondta, a napokban elkezdődött az önkormányzat előtt, a Dózsa György út és a Sport utca kereszteződésének átépítése, ahol zebrákat festenek fel, parkolókat alakítanak ki és áthelyezik a buszmegállót is.

Ismertette, Tárnok nemrég 150 millió forintos támogatást kapott az utak portalanítására, ennek köszönhetően a vasúton túli területen már kijelölték az aszfaltrétegek sávjait, amely után hamarosan indul a gréderezés és az aszfaltozás.

Lukács László beszámolt róla, hogy az előkészítő munkálatokkal (közművel kiváltása) napokon belül elkezdődik a Vadlúd utcai körforgalom építése, azok után, hogy nemrég aláírták a szerződést a kivitelezővel és a tervek is elkészültek. A tárnoki polgármester megjegyezte, a támogatási szerződésre azonban még várnak az Államkincstártól.

A városvezető kitért rá, ismeretei szerint napokon belül elkezdik az előkészítő munkálatokat a közművek kiváltásával, amely közel másfél hónapot vesz igénybe, így a körforgalom kialakítása május második felében kezdődhet.

Elmondta azt is, a szerződés szerint 9-10 hónap van a kivitelezésre, azaz 2023 tavaszára el kell készülnie a körforgalomnak, de a kivitelező szeretné már 2022-ben befejezni. Lukács László hozzátette, ennek egyik feltétele, hogy a Rákóczi Ferenc utat nyáron – a gyérebb forgalmú időszakban – teljes egészében lezárják, mert ez nagyban felgyorsítja az építkezést, mert különben a körforgalom négy leágazását négy külön ütemben kellene elkészíteni.

Ezzel kapcsolatban azonban megjegyezte azt is, hogy miután Érden a Zámori út és a Fehérvári út kereszteződésétől szintén felújítják az útszakaszt, amely miatt nagyot kell kerülnie az Érd felől vagy felé érkezőknek, hiszen az érdi köztemető és rendőrség irányából lehet majd megközelíteni Érd központját, amíg párhuzamosan halad a Zámori út és a Vadlúd utca kivitelezése.

forrás: Dr. Lukács László facebook oldala

Lukács László az Érd FM-nek beszámolt arról is, hogy májustól már saját konyhájukból tudják ellátni a helyi közétkeztetést. Részletezte, korábban kaptak egy 170 millió forintos óvodafejlesztési keretet, amit visszavontak, de Tárnok végül konyhafejlesztésre visszakapta a támogatást. Ezt azonban nem tudták teljes egészében felhasználni, ezért az iskola konyháját melegítőkonyhából főzőkonyhává alakították, így itt fogják elkészíteni a helyi bölcsődések, óvodások, iskolások és idősek ellátásához szükséges ételeket.

Tárnok polgármestere beszélt arról is, hogy szeretnének pályázni az Egészségház teljes felújítására és az odlúki településrész útjainak elkészítésére.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email