22_03_29_erdmost_nincskep

Etiópia a geográfus szemével

22_03_29_erdmost_nincskep

Etiópia a geográfus szemével

Etiópia az afrikai országok közül is kiemelkedik geográfiai változatosságával, hiszen sivatag, esőerdő, 4000 méteres hegyvidékek, vulkánok is találhatóak az országban – többek között erről tartott előadást Dr. Szilassi Péter, a Szegedi Tudományegyetem docense a Magyar Földrajzi Múzeumban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Változatos, színes, izgalmas ország Etiópia – jellemezte a Magyar Földrajzi Múzeumban tartott előadás központjában álló kelet-afrikai országot Dr. Szilassi Péter az Érd Tv-nek. Kifejtette, tanulságos volt megtapasztalnia, hogy nálunk triviális dolgok Etiópiában teljesen másképp működnek, mint Magyarországon.

„Bolygónk területe és erőforrásai is végesek és a tanulság az, hogy óvni kell a készleteinket. Például a Kárpát-medencében is olyan vízkészlet felett ülünk, amely a világon is egyedülálló”

– húzta alá Dr. Szilassi Péter, aki szerint ahhoz, hogy a következő generáció is ilyen friss vizet ihasson mindenképp tanulságos látni, hogy más területeken mennyivel nehezebben oldanak meg adott helyzeteket az emberek.

A Szegedi Tudományegyetem docense két alkalommal járt Etiópiában, előbb 2011 és 2012 között járt ott, amikor mai napig tisztázatlan körülmények között fegyveres támadásban elhunyt kollégája, barátja, Fábián Tamás és Dr. Szabad Gábor kutatóorvos. Ezután 2017 és 2018 között tértek vissza Etiópiába, egyrészt azért, hogy emléket állítsanak elhunyt társaiknak, másrészt, hogy azokat a helyszíneket is felkeressék, melyekhez első alkalommal nem jutottak el.

A második túrán Dr. Szilassi Péterék jártak a Danakil-mélyföldön, a Föld egyik legforróbb vidékén, de működő vulkánoknál is voltak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email