22_03_29_erdmost_nincskep

Budaörs is aláírta a MÖSZ tízpontos reformcsomagját

22_03_29_erdmost_nincskep

Budaörs is aláírta a MÖSZ tízpontos reformcsomagját

Már márciusban módosítani kellett Budaörs város költségvetését az elszabadult energiaárak miatt, ezért március 23-ára rendkívüli ülést hívtak össze. A polgármester aláírta a MÖSZ tíz pontos nyilatkozatát is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Első napirendi pontként 400 millió forintos forrásátcsoportosítást hajtott végre a testület, amire az energiaár növekedése miatt volt szükség, hogy zökkenőmentesen működhessenek az önkormányzati intézmények. Wittinghoff Tamás megjegyezte, nemcsak az energiaárak nőnek – az építőanyagoknál már kétszámjegyű az infláció.

A többség megszavazta, hogy Budaörs Város Önkormányzata egyetért a Magyar Önkormányzatok Szövetségének szakértők által kidolgozott reformcsomagjával, amelyben a szövetség a magyar önkormányzatiság helyreállítása és a minőségi közszolgáltatások biztosítása érdekében szükséges legfontosabb lépéseket fogalmazta meg. A testület felhatalmazta a polgármestert a 10 pontos nyilatkozat aláírására.

A vitában felszólaló dr. Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP) politikai lózungnak nevezte a szöveget, de a polgármesternek arra a kérdésére, hogy melyik pontot nem tudja elfogadni, nem válaszolt. Majd minősíteni kezdte a legnagyobb múltra visszatekintő önkormányzati szövetség vezetőit, többek között Gémesi Györgyöt, és a MÖSZ alelnökét Karácsony Gergelyt. Amikor a polgármester felszólította, hogy hagyja abba ezt, a Fidesz frakció jelen lévő két tagja kivonult a teremből – olvasható Budaörs honlapján (itt olvasóink megtalálják a teljes közgyűlési tudósítást.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email