internetkonyvtar_220322

Fókuszban az okosinternet

internetkonyvtar_220322

Fókuszban az okosinternet

Minden év márciusában a magyar könyvtárak megszervezik az Internet Fiesta programot, amihez a Csuka Zoltán Városi Könyvtár is csatlakozott, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szerveztek programokat. A rendezvény évről évre igazodik a tartalmi szolgáltatások egyre szélesebb skálájához.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

MEGOLDJUK OKOSAN!

Fókuszban az okosinternet! 2022-ben már 23. éve annak, hogy márciusban a könyvtárak készülődnek az Internet Fiesta programjaira. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – ismét összehangolt eseményekre biztatja az intézményeket. A Csuka Zoltán Városi Könyvtár is rendszeresen csatlakozik a programhoz és mind a gyermekkönytárban, mind a felnőtt részlegben szerveznek eseményeket és ajánlanak az internetezéshez szükséges olvasmányokat a könyvtárosok.

A pandémiás időszakban szűk mozgástere volt az érdi könyvtárosoknak, ám az online térben folyamatosan jelen voltak: eseményeket, versenyeket és programokat valósítottak meg az internet segítségével. Ezidő alatt érthetően nem volt lehetősége a középiskolásokanak személyesen vállalni a közösségi szolgálatot, ám mégis jelen tudtak lenni, mivel az online térben számtalan színvonalas dolog született, amelyeket most az Internet Fiesta apropóján kiállítanak, így minden érdeklődő megtekintheti, milyen kreatívak a fiatalok.

Kattints rá, Nagyi!

Ugyancsak az Internet Fiestához kapcsolódik az az internet- és okoseszköz használati tanfolyam, ami múlt héten indult a könyvtárban, és amely során olyan alapkészségeket sajátíthatnak el az érdi nyigdíjasok, mint a számítógép használat, az internetezés, vagy az okostelefon használat. Az érdeklődők személyre szabott hasznos tudást sajátíthatnak el, például akár azt is, hogy kell utalni, a neten csekket befizetni, vagy épp használni az ügyfélkaput.

Kézenfekvő állatmesék

A program része volt szerda délelőtt a Bolgár mesenap is, amelyen Simon Attila mesélt a gyerekeknek.

Bűnmegelőzési előadás

Március 23-án, szerdán 17 órától a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban Szatmáriné Berczi Dolóresz, az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója tart előadást „Biztonság a fizikai és digitális térben” címmel.

Fotó: Endresz Dóra

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email