Konténernyi szemetet és több mint száz autógumit is összeszedtek

A 6-os út és az M6-os által határolt erdős terület megtisztításáért hirdetett szemétszedő akciót Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Érd Körbe Egyesület, amely a területen egy séta- és kerékpáros túraútvonalat hozna létre, hogy összekösse a Papi földeket Ófaluval.
fotó: Domonkos Bálint

Több mint ötven önkéntes vállalta, hogy megtisztítja a 6-os út, az M6-os és a Sulák-patak által határolt kiserdőt, ahová az elmúlt években rengeteg szemét került.

Mint Csőzik László polgármester emlékeztetett, ez volt a város egyik olyan pontja, ahová korábban nem szerveztek szemétszedő akciókat, így nem véletlen, hogy a területen jelentős mennyiségű hulladékot találtak, melyet a március 19-én, délutánra meghirdetett akcióban nem tudtak teljes mértékben felszámolni, de azt a polgármester és Csengeri Attila, az Érd Körbe alapító-főszervezője is megerősítette, hogy a kiserdőben folytatják a takarítást.

fotó: Domonkos Bálint

A városvezető közösségi oldalán tudatta azt is, a szemét elszállításának költségei a város környezetvédelmi alapját terhelik. Beszámolt arról is, hogy a területre kamerákat is telepíteni fognak.

Csengeri Attila kitért rá, a gondot eddig az okozta, hogy a terület nem volt lezárva, de ezt egy sorompó telepítésével már meg is oldották. Részletezte, a kiserdőn keresztül egészen a Minaretig el lehet jutni akár gyalog, babakocsival, futva vagy kerékpárral is.

A szemétszedés közepe felé már egy teljes konténert töltöttek meg az önkéntesek, amely mellett magasan tornyosultak az autógumik is, melyekből több mint százat találtak, de további tíz sitthalom is felszámolásra vár, melyet majd az Érd és Térsége Hulladékkezelő szállít el.

fotó: Domonkos Bálint

Csengeri Attila elmondta azt is, figyeltek rá, hogy a szemetet szelektíven gyűjtsék, ezért a zsákjaik is hamar elfogytak, ugyanakkor kiemelte, a polgármesterrel történő egyeztetése után biztos benne, hogy lesz folytatása a mostani akciónak.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email