facsemetecsl_220318

Vesszők helyett csemeték

facsemetecsl_220318

Vesszők helyett csemeték

Többször iskolázott, földlabdás fákat ültettek el csütörtökön a VárosFa nevű akcióban a Favágó óvodánál. Mint Csőzik László hangsúlyozta: ezek nem holmi vesszők, amelyek egy nyár alatt kiszáradnak, ráadásul az ÉKFI munkatársai ültetés előtt a talajt is kicserélték, biztosítva a gyorsabb növekedést.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Tegnap délután 10 jól megtermett platáncsemetét ültettünk az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársaival a köznevelési centrum és az Erdőszéle Óvoda közt, a Favágó utca mellé. Azért döntöttünk így, mert a Favágó utca mellett van az óvoda játszótere, illetve a parkolója, szeretnénk, ha a fák rövid időn belül hűsítő árnyékot vetnének” – írta posztjában Csőzik László.

Az ÉKFI munkatársai az ültetés előtt a csemeték alatt a talajt is kicserélték, hogy biztosítsák fák gyorsabb növekedését.

A VárosFa nevű – a MOL, a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Országos Erdészeti Egyesület közös – programja keretében Érd 20 platánt kapott, ebből tízet itt, tízet pedig más városi intézmények területén ültetnek el. Ezek többször iskolázott, földlabdás, 10-12 centiméteres törzskörmérettel rendelkező facsemeték, azaz nem holmi vesszők, amelyek egy nyár alatt kiszáradnak – és amilyenekkel 2019 előtt teleszórták a Papi Földeket – jegyzi meg a polgármester.

A tegnapi ültetéssel folytatták a tavaly elkezdett fásítási akciót: 2021 őszén a Papi Földekre 93 platáncsemetét helyeztek ki, ezen felül az ÉKFI további 59 fát vásárolt és ültetett el a városban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email