211212vmg_ute5

Kosár: érvényesült a papírforma Budafokon

211212vmg_ute5

Kosár: érvényesült a papírforma Budafokon

Nem bírt a továbbra is százszázalékosan listavezető Budafokkal idegenben a Gia Form-VMG DSE férfi kosárlabdacsapata az NB II Közép A-csoportjának 21. fordulójában, így az érdiek két kulcsemberük nélkül végül 96–57-es vereséget szenvedtek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem a forduló előtt 10 győzelemmel és 9 vereséggel nyolcadik helyen álló érdi kosarasok számítottak a Budafok elleni találkozó esélyesének, hiszen a XXII. kerületiek eddigi 19 mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték.

Ráadásul az érdiek ezúttal Riskó Dávidra és Felházi Barnára sem számíthattak az éllovas ellen és gyengén is kezdték a mérkőzést, hiszen a házigazda rögtön 13–0-ra lépett el. Bár még az első negyedben tudtak zárkózni az érdiek, a másodikban sok labdát eladtak és egy értékesített hárompontos mellett sok közeli dobást is elrontottak, így a nagyszünetben már 46–20-ra ment a Budafok.

A fordulás után is becsülettel küzdött és akadtak jó periódusai is a VMG-nek, de igazán nem tudta megnehezíteni a hazaiak dolgát, akik végül megérdemelten nyertek 96–57-re.

„Tudtuk, hogy mi vár ránk a liga legjobb csapata ellen, ráadásul két kezdő játékosunk is sérülés miatt hiányzott. Gyengén kezdtük a meccset, támadásban sajnos végig rosszul dobtunk és csak apró felvillanásaink voltak. Ebben a felállásban reális eredmény született. Nekünk jövő vasárnap, hazai pályán kell nyerni a Józsefvárosi KC ellen, ahol már mi leszünk az esélyesek”

– fogalmazott Valaczkay Gábor, a VMG DSE játékos-edzője, hiszen a csapat március 27-én, 16 órától látja vendégül a JKC-t a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 21. forduló
Budafok–Gia Form-VMG DSE 96–57 (21–12, 25–8, 31–22, 19–15)
A Gia Form-VMG DSE pontszerzői: Miháczi 15, Nyitrai 12/3, Valaczkay 11/9, Naser 8/6, Szántó 6/3, Radnai 5

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email