trabi_bamako_220318

Nem megy az érdi trabi a Bamakóra

trabi_bamako_220318

Nem megy az érdi trabi a Bamakóra

Nem akármilyen kihívásra vállalkozott Böhm Alexandra, Aradi Richárd és Szili László. Ők azok a fiatalok, akik egy maguk által épített Trabanttal neki akartak vágni Afrikának, hogy teljesítsék a Budapest-Bamako Rallyt. A rajtot azonban őszre halasztották, így úgy tűnik, a csapat nem fog elindulni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A lelkes kis csapat több alkalommal is az Érd Médiacentrum vendége volt, mindig szívesen meséltek a felkészülésükről. Az volt a tervük, hogy idén márciusban elindulnak közös Trabantjukkal a Budapest-Bamako Rallyn, ahol 19 napon keresztül vezetve jutnak el Sierra Leonéba, ám sajnos a futamot őszre halasztották a szervezők.

A Facebookon, a Trabanttal Afrikába és vissza oldalon írtak a visszalépésük okáról:

„Egy éve készülünk erre a rallyra. Ez alatt az egy év alatt minden nagyon bizonytalan volt. Tudtuk, hogy a covid nem fog egyik napról a másikra eltűnni, de reméltük, hogy mostanra megtanulunk vele élni és szabadabban utazhatunk majd. Ez sajnos nem így lett. A kockázati tényezőket mérlegelve mi egészen a bejelentésig kitartottunk, befizettük az adminisztratív és coviddal kapcsolatos költségeket, felvettük az Afrikába szükséges oltásokat, készre építettük az autónkat, stb.

A bejelentés után azonban, sajnos be kellett látnunk, hogy a kiszámíthatatlan covid, és a bizonytalan afrikai helyzet miatt a futam már nagyobb kockázatot és több áldozatot jelent, mint amennyit elbír a csapatunk. Az elmúlt évek tapasztalataira alapozva már nem tudunk bízni abban, hogy a covid helyzet októberre jobb irányba változna. Jelenleg az életünkbe nem fér bele ekkora fokú bizonytalanság, tervezhetetlenség. Az elmúlt 1 évben mindent alárendeltünk a rallyra való felkészülésnek, de sajnos ezt nem tudjuk még hónapokig esetleg évekig folytatni.
Annak ellenére, hogy a Bamako rally elmarad továbbra is tervezünk utazásokat, kalandokat a Trabanttal csak sokkal spontánabban, hiszen ez az időszak a rugalmasságról is szól.

Reméljük, hogy hamarosan visszatér az élet a „normális” kerékvágásba és a későbbiekben még valóra válthatjuk álmunkat és kiszámíthatóbb körülmények között  részt vehetünk a Budapest-Bamako Rallyn.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email