„Mit kíván az érdi nemzet”

Ragyogó napsütésben tartják az érdi múzeumkertben a Talpra, Érd nevű családi napot, amelyen bemutatkozik a Mikecz Kálmán Huszár Bandérium, az Érdi Ifjúsági Önkormányzat, de van egy csomó gyerekprogram és este a Pál Utcai Fiúk is fel fog lépni. Még nem késő kimenni, a programok 20 óráig tartanak.

Ellepték a családok a Magyar Földrajzi Múzeum kertjét, számtalan program közül válogathatnak a kicsik és a nagyok a Talpra, Érd rendezvényen. Az egyik legnépszerűbb a huszár bemutató a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesület közreműködésével.

Az egyesület 2005 -ben alakult meg katonai hagyományőrzés céljából, ugyanebben az évben csatlakozott a Magyar Huszár és Lovas Hagyományőrző Társasághoz. Az egyesület megálmodója és létrehozója vitéz Kiss László, az Érd Médiacentrumnak elmondta, hogy 2005-ben arra vállalkozott, hogy egy közösségbe tömöríti az 1848-49-es szabadságharc és az I. illetve a II. világháború katonai hagyományőrzésével foglalkozó lelkes érdeklődőket. Az egyesület tagjai komoly erőfeszítéseket tesznek – úgy elméleti, mint anyagi téren – azért, hogy amikor nyilvánosságot kapnak, megfelelően felkészülve és hitelesen tudják képviselni az általunk megjelenített kort. A csoport tagjai között megtalálhatók tanulók és dolgozók egyaránt, de a céljuk közös: tovább vinni apáink, nagyapáink dicső hagyományát, s megőrizni mindazokat az értékeket amelyeket ők hagytak ránk örökül. Mindezekkel szeretnék megismertetni a környezetünkben élő fiatalokat. Bevonni őket a tevékenységeikbe, hogy fejlesszék és erősítsék nemzeti tudatukat és hazaszeretetüket.

A programon korabéli divatbemutató is volt, lelkes érdi civelek mutatták be, hogyan öltözhetett Szendrey Júlia és Laborfalvi Róza.

A Talpra, Érd programon az Érdi Ifjúsági Önkormányzat is jelen van, akik kitűzőket készítenek, akadálypályán játszanak a gyerekekkel.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email