22_03_29_erdmost_nincskep

Férfi röpi: sima meccsen lett a Pénzügyőré a Magyar Kupa, a Kaposvár a bronzérmes

22_03_29_erdmost_nincskep

Férfi röpi: sima meccsen lett a Pénzügyőré a Magyar Kupa, a Kaposvár a bronzérmes

Remek játékkal győzte le 3:0-ra a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikát és sorozatban harmadszor hódította el a férfi röplabda Magyar Kupát az Épkar-Pénzügyőr SE az ÉRD Arénában rendezett fináléban. A bronzérmet a Kecskemétet 3:1-re legyőző Fino Kaposvár szerezte meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén ötödik alkalommal lelnek otthonra az ÉRD Arénában a női és férfi röplabdázók Magyar Kupa-érmei. A szombati női döntőben a Vasas a Szent Benedek RA legyőzésével lett aranyérmes, míg a harmadik helyet a Nyíregyházát legyőző Békéscsaba szerezte meg.

Vasárnap, a férfiak éremosztóin a döntőt az Épkar-Pénzügyőr SE a GreenPlan-VRC Kazincbarcika ellen játszotta.

A mérkőzést a fővárosiak kezdték jobban, de a borsodiak is folyamatosan zárkóztak. Aztán a PSE mégis el tudott lépni a játékrész második felében és nyolc szettlabdájából már a másodikat kihasználva 25:17-tel szerzett vezetést.

A második játszmában már a borsodiak is jól rajtoltak, de a Pénzügyőr megint meg tudott lógni és gyorsan összeszedett négypontos előnyét egyre jobban növelte (17:8), végül ezt a játékrészt is magabiztos játékkal, 25:13-ra nyerték a fővárosiak.

Ráadásul amíg a “fináncok” lendületben maradtak, a Kazincbarcika az első percek újabb megingásai után megtalálta önmagát és óriási elszántságról tanúbizonyságot téve ezúttal még 23:22-nél is vezetett, de szettlabdái után még két lehetőséget is elszalasztott a szépítésre. A Pénzügyőr pedig 28:26-ra megfordította és megnyerte a játszmát, így 3:0-s sikerrel sorozatban harmadszor hódította el a Magyar Kupa trófeát.

MVM Férfi Röplabda Magyar Kupa, Döntő
Épkar-Pénzügyőr SE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (-17, 13, 26)
Érd Aréna, 1700 néző. V: Mezőffy, Jámbor
Legjobb pontszerzők: Kovács 17, Pedro 15, Dávid Cs 7, ill. Blázsovics 12, Ciupa 10, Bibók, Páez 5-5

A harmadik helyért a Fino Kaposvár a Kecskeméti RC-vel csapott össze a vasárnapi játéknap első meccsén.

A találkozót a somogyiak kezdték jobban, de hiába, hiszen a Bács-Kiskun megyeiek is hamar fordítottak. Más kérdés, hogy meglépni ők se tudtak, csupán állandósult a vezetésük. Aztán a Bögöly Gábor vezette Kaposvár mégis megfordította és 25:23-ra nyerte a nyitószettet.

A másodikban viszont a Kecskemét nagyon belejött és a kaposvári időkérés ellenére is hatpontosra növelte előnyét, melyet végig megtartott és 25:18-cal egyenlített.

A harmadik felvonást azonban megint a Kaposvár nyitotta jobban és lépett meg rögtön öt ponttal, melyet a játékrész derekán már nyolcra növelt, végül hét szettlabdájából a harmadikat kihasználva 25:19-cel ismét vezetett.

A negyedik játszmában már az elejétől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a feszült küzdelemben, megváltoztatott játékvezetői ítéletekkel tarkított, paprikás hangulatú játékrész közepén a Kaposvár volt nyugodtabb és tudott meglépni néhány ponttal. Hiába egyenlített 22:22-nél a Kecskemét, a szettek tekintetében már nem jött össze ugyanez és a Kaposvár második meccslabdáját kihasználva a játszmát 25:23-ra megnyerve, 3:1-es összesítéssel lett bronzérmes.

MVM Férfi Röplabda Magyar Kupa, Bronzmeccs
Fino Kaposvár – Kecskeméti RC 3:1 (23-, -18, 19, 23)
ÉRD Aréna, 1000 néző. V.: Halász T., Bátkai-Katona
Legjobb pontszerzők: Milovanovics 15,  Bögöly 14, Sandoval 11, ill. Argilagos 21, Fundora Gebhardt N. 11-11, Szabó A. 10.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email