roplabdamk_mrsz_220312

Női röpi: Érden először, összesen tizenegyedszer lett kupagyőztes a Vasas Óbuda

roplabdamk_mrsz_220312

Női röpi: Érden először, összesen tizenegyedszer lett kupagyőztes a Vasas Óbuda

Idén már ötödször adott otthont a női és férfi röplabda Magyar Kupa éremosztó mérkőzéseinek az ÉRD Aréna, ahol a nőknél a fináléban Vasas Óbuda 3:1-re győzte le a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémiát. A bronzérmet pedig a Nyíregyházát ugyancsak 3:1-re legyőző Békéscsaba szerezte meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár korábban már tíz alkalommal is elhódította a női röplabda Magyar Kupát a Vasas, de Érden eddigi két fináléjából egyiket sem tudta megnyerni. Igaz, a piros-kékek ellenfele ezúttal az a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia volt, amely története első kupadöntőjét játszotta.

A finálé nyitószettjét a rutinosabb fővárosiak kezdték jobban, és bár a Veszprém megyeiek többször fordítottak nagyobb hátrányból, de a Vasas több meccslabdájából végül kihasznált egyet és izgalmas hajrában 25:23-as részsikerrel került előnybe.

Ennek ellenére a második felvonást a Szent Benedek RA kezdte jobban és gyorsan ötpontos előnybe került, amely 17:7-nél már tízre hízott. Ennek ellenére a Vasas is összekapta magát és bár 23:21-re is zárkózott, a balatonfürediek 25:21-gyel egyenlítettek.

A harmadikban kiegyenlített kezdés után ismét a fővárosiak lógtak meg néhány ponttal és bár a hajrá előtt az SZBRA hatpontos hátrányát is majdnem ledolgozta, a Vasas 25:21-gyel megint vezetett (2:1).

Aztán a negyedik szettben kissé fordulatos első percek után a megint a Vasas teljesítménye lett kiegyensúlyozottabb és előnyüket folyamatosan növelve végül a játszmát 25:19-re, a mérkőzést pedig 3:1-re nyerték az óbudaiak.

Az együttes így már tizenegyedik alkalommal hódította el a trófeát és az idei szezon második kupagyőzelmét ünnepelhette a Közép-európai Liga megnyerése után.

MVM Női Röplabda Magyar Kupa Döntő
Vasas Óbuda – Szent Benedek RA 3:1 (23, -22, 21, 19)
ÉRD Aréna, 2000 néző. V.: Szabó P., Tilmann.
Legjobb pontszerzők: Bannister 20, Török 15, Kalicanin, Bojko, Zernovic 8-8, ill. Szavovics 17, Sztijepics, Kiss G. 12-12, Jimerson 10.

Az érdi éremosztó nyitányán a harmadik helyért a sorozatot Érden az első két alkalommal megnyerő Swietelsky Békéscsaba a címvédő Fatum Nyíregyházával csapott össze.

A találkozót ugyan az Extraliga alapszakaszát megnyerő Békés megyeiek kezdték jobban, de csak több fordulat után 23:22-es vezetésnél, egy challenge után kerültek szettlabdához, melyet egy nyíregyházi hibával kihasználtak és 25:22-vel szerezték meg a vezetést.

A második játszmát is a BRSE kezdte jobban, amely után a nyírségiek bár zárkóztak, ezúttal nem tudtak fordítani és a felvonás végén tíz szettlabdája volt a Békéscsabának, amely már az elsőt kihasználva 25:14-gyel 2:0-ra lépett meg.

A harmadik szettben is jobbára a Fatum futott az eredmény után, de megérte a fáradozást, hiszen 6:2-es hátrányból 16:15-re fordított, majd 22:16-ra húzott el és a játszmát 25:19-re nyerve szépített (2:1).

Az előző játékrészekhez hasonlóan a negyedik szett is jó csabai játékkal indult, de ezúttal a Nyíregyháza sem szakadt le. Nagy küzdelemben hol az egyik, hol a másik csapat volt előnyben. Végül a Békéscsaba hajrázott jobban és négy meccslabdájából ugyan hármat is hárítottak a nyíregyháziak,  25:23-ra behúzta a szettet és a mérkőzést 3:1-re megnyerve állhatott a dobogó legalsó fokára.

MVM Női Röplabda Magyar Kupa, Bronzmérkőzés
Swietelsky Békéscsabai RSE – Fatum Nyíregyháza 3:1 (22, 14, -19, 23)
ÉRD Aréna, 1300 néző. V. Adler, Kiss Z.
Legjobb pontszerzők: Drpa 28, Kliszura 18, Strunjak, Pekárik 8-8, il. Radosová 20, Vaszileva 13, Radonjics 9

Március 13-án, vasárnap a férfiak döntőjét és bronzmeccsét rendezik az ÉRD Arénában. 15.30-tól a 2016-os aranyérmes Fino Kaposvár a 2019-es kiírást megnyerő Kecskeméti RC-vel csap össze a harmadik helyért, majd 18.30-tól a 2018-as győztes Vegyész RC Kazincbarcika a 2017-ben ezüstérmes Pénzügyőrrel vívja a döntőt.

MVM Férfi Röplabda Magyar Kupa, ÉRD Aréna
15.30, harmadik helyért: 
Fino Kaposvár – Kecskeméti RC
18.30, döntő: Épkar-Pénzügyőr SE – GreenPlanet-Vegyész RC Kazincbarcika

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email