220313_erdivse-gyirmot2_8

Foci: hátrányból nyert könnyedén az Érdi VSE

220313_erdivse-gyirmot2_8

Foci: hátrányból nyert könnyedén az Érdi VSE

Hátrányból felállva, Szabó Richárd két mesteri góljával már a szünetben fordított, majd a fordulás növelte a különbséget és végül 4 – 1-re győzte le a Gyirmót FC Győr második csapatát az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 25. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Középházi rangadót vívott a nyolcadik helyen álló Gyirmót FC Győr II-vel a forduló előtt tizenharmadik helyen álló Érdi VSE, mert bár a felek között öt helyezés volt a tabellán, ez csak négy pontnyi különbséget jelentett. Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője is jó előjelekkel várhatta a találkozót, hiszen többen visszatértek sérülésükből, így a kezdő mellett a kispadra is kilenc játékost nevezhetett a hazai szakvezető.

Ennek ellenére a találkozó elején a vendég gyirmótiak voltak támadóbbak, akik viszonylag hamar, a nyolcadik percben megszerezték a vezetést, amikor egy eladott érdi labdát Bagó Bálint vezethetett kapura, majd tizenöt méterről lőtte ki a rövidet (0–1). Nem sokkal később meg is duplázhatta volna előnyét a vendégcsapat, de Dán Krisztián csak a kapufát találta el.

Ezt követően pedig az érdiek egyre inkább átvették az irányítást, melynek köszönhetően egyre több lehetőséget is kidolgoztak. Aztán a félidő derekán Gera Dávid indított egy érdi kontrát, amely után a baloldalon meglóduló Kollega Krisztián által középre tett labdát Szabó Richárd juttatta a rövidbe (1–1).

Újabb bő öt perccel később Szabó és az érdiek meg is fordították az állást, amikor ezúttal Kertész Bence jobboldali beadása után Szabó a védő szorításában, sarokkal szerzett mesteri gólt (2–1).

A térfélcserét követően sem változott a játék képe és továbbra is az érdiek akarata érvényesült, majd bő tíz perc után növelték is az előnyt, amikor egy kiugratás után Kollega Krisztiánt buktatta a vendégek kapusa, Iváncsics Péter, majd a jogosan megítélt tizenegyest Koós Gábor higgadtan értékesítette.

Bár a folytatásban a Gyirmót II minden mindegy alapon próbált támadni, az érdi védelem ezúttal remekül teljesített, melynek köszönhetően a vendégek nem voltak veszélyesek az érdi kapura, ellenben hátul nagyobb területeket hagytak. Ezt kihasználva a hajrában egy újabb kontra után két érdi csere hozta össze a negyedik hazai gólt, amikor Révész András beadását a középen tökéletes ütemben érkező Bartos Norbert juttatta a kapuba, beállítva ezzel az Érdi VSE 4–1-es sikerét.

„Választottam egy formációt, amit az első tíz perc után meg is változtattunk, mert nem működött, hiszen kaptunk egy gólt. Átálltunk egy másik rendszerre, ami már sokkal jobban működött. Ennek köszönhető, hogy 75 percen keresztül uraltuk a játékot és ellenfelünknek nem voltak lehetőségei, mi pedig rúghattunk volna még, de nem vagyunk elégedetlenek. Nagyon örülünk a három pontnak és annak, hogy egyre több játékosunk szállingózik vissza és egyre jobb állapotba kerülnek, szóval bizakodó vagyok a jövőt illetően”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

„Jól kezdtük a mérkőzést, az első tizenöt percben megvalósítottuk, amit elterveztünk és kétgólos vezetéshez is juthattunk volna, viszont utána csináltunk három olyan utánpótlás hibát, amit az Érd könyörtelenül kihasznált. Elsősorban a kontrajátékban volt erős ellenfelünk, amire készültünk is, de sajnos beigazolódott, hogy ez így van. Még úgy látom, nem vagyunk teljesen érettek a felnőtt focira és hiányzik néhány stabil, rutinos játékos, akikre a fiatalok mérkőzés közben tudnak támaszkodni. Ha ők lennének, akkor ez egy sokkal jobb meccs lett volna”

– húzta alá Polyák Gábor, a Gyirmót FC Győr II vezetőedzője.

Az Érdi VSE győzelmével két helyet előrelépve a tabellán jelenleg a tizenegyedik helyet foglalja el. Az együttes legközelebb március 20-án, 14 órától lép pályára, amikor az NB III Nyugati csoportjának 26. fordulójában a Kelen SC vendégeként lépnek pályára Koós Gáborék.

NB III, Nyugati csoport, 25. forduló
Érdi VSE–Gyirmót FC Győr II 4–1 (2–1)
Érd, 200 néző. V.: Kakuk (Flinta, Ancsin Z.)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Csiszár, Németh G. V. (Révész, 79. perc), Petrezselyem – Kertész B. (Hunya, a szünetben), Pallagi, Koós, Gera D. – Szabó R. (Bartos, 74. p.), Kollega (Molnár D., 87. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gyirmót FC Győr II: Iváncsics – Wágenhoffer (Béli R., 24. p.), Lázár P., Széles, Kirják – Nagy K. (Rimai, 76 p.) – Dán (Mayer, 60. p.), Kovács D., Ominger, Somogyi-Bakos (Jakab D., 60. p.) – Bagó B.
Vezetőedző: Polyák Gábor
Gól: Szabó R. (24., 30. perc), Koós (58. p. – 11-esből), Bartos (84. p.), ill. Bagó (8. perc)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email