csozikmenekult_220313

Fiatal menekültek érkeznek Érdre

csozikmenekult_220313

Fiatal menekültek érkeznek Érdre

A Szociális Gondozó Központ folyamatosan fogadja az Ukrajnából érkező menekülteket, akik ellátást is kapnak az intézményben. Szombaton reggel egy gyermekotthon árva lakói érkeztek az intézménybe, és vasárnap érkezik egy ifi kosárcsapat is - adta hírül közösségi oldalán Csőzik László polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Van egy édesanya 4 kisgyermekével, egy nigériai származasú, Ungváron tanuló orvostanhallgató hölgy. Sorolhatnám. Személyes tragédiák, sorsok, a háború közvetlen vagy közvetett áldozatai. A legtöbben pár napot töltenek itt, és mennek tovább, Németország felé. Köszönöm a sok adományt az érdieknek, ezekből a második szállítmányt a jövő héten személyesen viszem át a kollégáimmal Beregszászra. Köszönöm az intézményünk dolgozóinknak a fáradhatatlan, odaadó munkát – írja Csőzik László.

Csütörtökön a közgyűlés az önkormányzat tartalékai terhére ötmillió forintot különített el az Érdre érkező menekültek megsegítésére. Ez az „alap” felülről nyitott, ha szükséges, további forrást szabadítanak fel. Nyitottak az állampolgári pénzadományok számára is egy külön számlát, az ide érkező felajánlásokat a menekültek érdi ellátására fordítják.

Az adományokat erre a számlaszámra várják:

11784009–15731254–10360006

Neve: Háborús menekültek befogadásának finanszírozása

A továbbiakban részletesen beszámolnak majd róla, mire költötték az adományokat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email