22_03_29_erdmost_nincskep

Tesztelték a parkvárosi buszokat

22_03_29_erdmost_nincskep

Tesztelték a parkvárosi buszokat

Az Érdiszemmel közösségi oldal vette észre, hogy csütörtökön tesztelték azokat a kisbuszokat, amelyek Parkvárosban segítik a közlekedést az új iskola és a városrész között. Úgy tudják, a Fundoklia tér – Szigetvári utca – Bem tér – Fenyves iskola útvonalon közlekedik majd a járat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hamarosan új buszjárat indulhat Parkvárosban a Fundoklia tér, a Bem tér és a Búvár utcai iskola érintésével. A beindításra akkor kerülhet sor, ha elkezdődik az oktatás a köznevelési centrumban a Burkoló és a Búvár utcák találkozásánál. Jelenleg a műszaki átadás-átvétel zajlik az iskolában. A járművet Euro 6-os, 190 lóerős motorral szerelték fel és legfeljebb 29 utast tud szállítani.

A buszmustráról korábban Balla Imre azt írta a Facebookon, hogy „Törökországban gyártják japán licensz alapján és Magyarországon építik készre az igények szerint. 8 méter hosszú és kipróbáltuk: elfér a város elég szűk pontjain is. 250.000 eurótól kezdődik az ára felszereltségtől függően, tehát nem fogunk egyből egy szakajtónyit vásárolni belőle, de figyeljük a pályázatokat és közben tárgyalunk a Volánnal és a gyártóval is, hogy a megvételen kívül esetleg milyen konstrukciók jöhetnek szóba.”

A képviselő kérdésre válaszolva azt is közölte, hogy a kisebb akkucsomagra 200 kilométert hatótávot mondanak, a nagyobbra 270-et, és ennek a mostani modellnek van napelem a tetején, amit viszont most tesztelnek.

Az érdi szemmel azt írta: korábban egy csak a Bem térig kinyúló körjáratról volt szó, azóta azonban felmerült a terjeszkedés a Fundoklia irányába, Dombosváros nyugati része ugyanis rohamosan betelepült, és az itt lakóknak még a 734/755-ös vonal is hosszú gyaloglásra van. Erre jelenthet megoldást egy egyirányúsítandó utcákon átvezetett körjárat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email