22_03_29_erdmost_nincskep

Szerződést kötöttek az új református óvoda fenntartójával

22_03_29_erdmost_nincskep

Szerződést kötöttek az új református óvoda fenntartójával

A város megkötötte a köznevelési szerződést az Érdligeti Református Egyházközséggel, amely várhatóan szeptemberben megnyitja az új, református óvoda kapuját a Diósdi úton.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A képviselőtestület csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy köznevelési szerződést köt az Érdligeti Református Egyházközséggel, óvodai nevelés ellátása céljából. A szerződés szeptember 1-jétől 2027. július 31-ig szól.

„Még az előző városvezetés idején született konszenzusos határozat arról, hogy az egykori Széchenyi iskolához tartozó ingatlant – ahol korábban forfa-épületek álltak – odaajándékozzuk a református egyháznak, hogy oda óvodát építsen, állami támogatás felhasználásával” – idézte fel Csőzik László polgármester.

„Örömmel jelenthetem, hogy várhatóan szeptembertől megnyitja kapuit az Érdligeti Református Egyházközség fenntartásában működő, Ég-Ígérő Érdligeti Református Óvoda. Az intézmény hatcsoportos, százötven férőhelyes lesz. A fenntartó ennek nyolcvan százalékáig terjedő mértékben biztosítja az érdi gyermekek felvételét az intézménybe, így az egyházzal karöltve jobban tudjuk teljesíteni ellátási kötelezettségünket. Hiszen még mindig el lehet mondani, hogy Érden még legalább két óvodára lenne szükség” – jegyezte meg Csőzik László.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email