22_03_29_erdmost_nincskep

Indul a Törökbálinti út rekonstrukciója

22_03_29_erdmost_nincskep

Indul a Törökbálinti út rekonstrukciója

A Versenyképes Közép- Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében megvalósuló út- és körforgalomépítésekről tájékoztatta szerkesztőségünket az önkormányzat. A Törökbálinti úton már március 17-én átadják a munkaterületet a kivitelezőnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Törökbálinti út Tiszafa/Takács utca és Felsővölgyi út közti szakaszának (körforgalom kiépítését magába foglaló) rekonstrukciójával kapcsolatban László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője elmondta: március 17-én átadják a munkaterületet a kivitelező számára, aki ezt követően felvonul a munkaterületre és megkezdi az építési munkákat.

A munkálatok tervezett menetrendjéről és a várható forgalmirend-változásról szóló tájékoztatás szerint a kivitelezés 2023. áprilisig tart, és több ütemben zajlik majd. Az kivitelezés ideje alatt előre láthatólag – jelzőlámpás forgalomirányítás mellett – az alábbi forgalomkorlátozások lépnek érvénybe:

Teljes időtartamban: az Alsóerdősor utca Felsővölgyi út felőli végét lezárják, az Alsóerdősor utca ezen szakasza a Nyárfa utca felől lesz megközelíthető. A Törökbálinti út–Tekercselő utca, illetve Törökbálinti út–Takács utca kereszteződése időközönként zárva lesz.

A beruházás előkészítő szakasza, 2022. március: a Törökbálinti úton a Tetőfedő utca torkolatának Törökbálint felé eső oldalán lévő buszmegállót az ideiglenes elkerülő út építése (szélesítés) miatt áthelyezik a torkolat Érd felőli oldalára. A táblával jelzett érintett szakaszon 40-es sebességkorlátozás lép érvénybe. Az út szélesítése után a buszmegállót visszahelyezik.

2022. március – 2022. július: a Törökbálinti–Tiszafa és a Törökbálinti–Tölgyfa kereszteződések közötti útszakaszt időszakosan lezárják. A Törökbálinti út ezen szakasza kétirányú marad, de a forgalom egy sávon, jelzőlámpás irányítás mellett zajlik majd. A Felsővölgyi–Törökbálinti út kereszteződésének keleti oldalán szélesítés és a körforgalom pályaszerkezetének építése történik széljelző táblás jelzések kihelyezése mellett.

2022. július – 2022. augusztus: a Felsővölgyi út Törökbálinti út felőli vége lezárásra kerül, ezen szakaszon a Törökbálinti útra behajtani nem lehet. A Törökbálinti úton az építkezés ezen szakaszán is jelzőlámpás közlekedés lesz két irányban, de egy sávon.

2022. augusztus – 2022. november: a Felsővölgyi út továbbra is lezárva marad, a Tetőfedő utca Törökbálinti út felőli vége is lezárásra kerül, ezen szakaszon a Törökbálinti útra történő ki- és behajtás nem lehetséges. A Törökbálinti úton az időközben kiépített új körforgalom két kivezető szakaszán a forgalom két irányú, de egy sávos lesz jelzőlámpás irányítás mellett.

2022. november – 2023. március: a Törökbálinti–Takács és a Törökbálinti–Tekercselő kereszteződés csak időszakosan lesz lezárva. A Törökbálinti úton az új körforgalomtól a Tiszafa–Takács utca kereszteződésig továbbra is egy sávban, de két irányban zajlik a közlekedés jelzőlámpás forgalomirányítás mellett.

Az építési szakaszon található ingatlanok megközelítését mindvégig biztosítják.

A Vadlúd – Zámori úti körforgalmú csomópont, az Iparos út – Tiszafa/Takács utca közötti útszakasz rekonstrukciójával, illetve a jelzőlámpás csomópont kialakításával kapcsolatban László Ferenc elmondta: a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelezőkkel már megtörtént a szerződések aláírása, de nem lépett még hatályba, mert az irányító hatóság néhány formális döntésére várnak. Amint ezek megszületnek, itt is megtörténik majd az útkezelők részéről a munkaterület átadása, majd elindul az építkezés (a tervek szerint még az idei év első felében). A forgalmi rend várható változásáról a közeljövőben tájékoztatják a lakosságot.

A Zámori – Fehérvári út kereszteződésben kialakítandó körforgalmú csomópont és a Zámori úti útpálya építésével kapcsolatban elmondta, hogy megvan tenderen nyertes vállalkozó, kivitelező. Mivel erre a projektre a forrás teljes egészében rendelkezésre áll, amint aláírásra kerül a szerződés, el is kezdődhet a kivitelezés.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email