markizayeu_211007

Az emelkedő Magyarország programja – Márki-Zay programot hirdetett

markizayeu_211007

Az emelkedő Magyarország programja – Márki-Zay programot hirdetett

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Béremelés az egészségügyben és az oktatásban, euró öt éven belül, elszámoltatás. Egyebek mellett ezekről beszélt Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter – írja közleményében a helyben.hu.A szomszédban zajló háborúra utalva Márki-Zay Péter azzal kezdte programbemutató beszédét, hogy a következő kormány megtartja a határkerítést, de visszaállítja a határőrséget. Falurendőrségi program lesz és béremelés a rendőrségen. Új külpolitika: a Nyugathoz tartozunk, nem a Kelethez. A körözés alatt álló „Fidesz-migránsokat” kiutasítják.

A családtámogatások maradnak. Biztonságot az euró ad, öt éven belül bevezetik. Addig is szakítani kell a forintgyengítés politikájával.

Felső szja-kulcsként marad a jelenlegi, de a minimálbér adómentessé válik. Megduplázzák a családi pótlékot, a gyes-t, a gyedet. Marad a 13. havi nyugdíj, és visszahozzák a svájci indexálást. Újranyitják a jelzáloghitelesek ügyeit, bevezetik az elsétálás jogát.

Az elszámoltatásban visszaveszik a lopott vagyonokat. Csatlakoznak az európai ügyészséghez, és saját antikorrupciós ügyészséget alapítanak.

Az energiapolitikában nélkülözhetetlen az orosz gáz, de a kitettséget csökkenteni kell. Évente százezer lakást felújítanak, akár önrész nélkül.

Érdemi béremelés az egészségügyi szakdolgozóknak és a tanároknak, hogy megállítsák az elvándorlást. A várólistákat csökkentik, akár a magánszolgáltatók is ingyenesen vehetők igénybe. Minden covid-oltás hozzáférhető lesz, de kötelező oltás nem.

A KLIK-et megszüntetik, a szabad tankönyvválasztást visszahozzák, az oktatás ismét az önkormányzatoké lesz. Ingyenessé teszik az első diploma megszerzését, a Fudan Egyetem helyett megépítik a diákvárost. A közoktatásban azonos támogatást kapnak az egyházi és világi intézmények.

Az agráriumban visszaveszik az ellopott földeket, új pályázattal a helyben lakóknak adják őket. A multik helyett a hazai vállalkozásokat segítik, a kötelező kamarai díjat eltörlik.

Változik a sportfinanszírozás: a tao-támogatásoknál csak a teljesítmény számít. Felszámolják a fideszes médiakonglomerátumot és a médiatanácsot. Az ügynökaktákat megnyitják.

Új alkotmányt készítenek népszavazással. Arányos választási rendszer lesz, a külhoni szavazók azonos jogot kapnak. Minden kisebbség mellett kiállnak, bőrszíntől, szexuális beállítódástól függetlenül.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email