22_03_29_erdmost_nincskep

Százhalombatta is összefogott az ukrajnai menekültekért

22_03_29_erdmost_nincskep

Százhalombatta is összefogott az ukrajnai menekültekért

Százhalombatta is összefogott az ukrajnai menekültekért, gyűjtés is indult és a befogadásukról is gondoskodnak. Ezen felül 1000000 Ft-ot utalt az önkormányzat a Magyar Vöröskereszt számlájára. Minderről Török Sándor alpolgármester számolt be az ÉrdFm 101.3 Zónázó című műsorában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Török Sándor elmondta, hogy múlt hét hétfőn kezdődött az adománygyűjtés a Barátság Kulturális Központ épületében és az első szállítmányokat az elmúlt hétvégén már le is szállították a határra. Más intézmények által gyűjtött adományokat is várnak, hiszen iskolákban, óvodákban is gyűjtenek, és a célszerű az, ha ezek egy helyen vannak. Ezen kívül magánszemélyek is vittek már a határra adományt.

Jelenleg elsősorban tartós élelmiszert és ruhaneműt gyűjtenek, főleg gyermekruházati cikkből van kevés, és érdekes módon a női cipőkre is szükség van most. De az adakozni vágyókat a központi segélyszervezetek is egyre inkább a pénzügyi adomány felé próbálják terelni, mert a legpraktikusabban, a legcélszerűbben azt tudják felhasználni.

”Ebből a megfontolásból mi is 1000000 Ft-ot utaltunk át a Magyar Vöröskereszt számlájára, mert úgy gondoltuk, ez most a leghatékonyabb.”

Százhalombattán jó néhány menekült tartózkodik magánszemélyeknél is, így jelenleg 45-50 Százhalombattán tartózkodó menekültről van tudomása az önkormányzatnak. Az önkormányzat jelenleg 15 fő elhelyezéséről és teljes ellátásáról gondoskodik, őket a Training Hotelben szállásolták el.

Török Sándor alpolgármester elmondta, hogy egy kárpátaljai óvónő jelezte, hogy ha az elhelyezésükről tudnának gondoskodni, akkor ő jönne a családjával Százhalombattára, és örömmel tevékenykedne a városban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email