hangyassine_220308

„Úgy festem meg, ahogy az bennem van”

hangyassine_220308

„Úgy festem meg, ahogy az bennem van”

Hangyássyné Zsuzsa festményeiből nyílt kiállítás múlt csütörtökön a Topoly utcai idősotthonban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mikor érettségi után választhatott a képzőművészeti (ahová felvételt nyert) és a vegyipari főiskola között, ő a biztosabb jövőt választotta: vegyész lett. A battai Kőolajfinomítóból ment nyugdíjba, és ekkor vette újra a kezébe az ecsetet.

Hangyássyné Zsuzsának az elmúlt években számtalan kiállítása volt, a csoportos tárlatok mellett sok egyéni is, többek közt Százhalombattán, a Balaton-felvidéken, Zalában, Budapesten, Ajkán, Gyulán és persze Érden, ahol most, március 3-án nyílt kiállítás a műveiből a Szociális Gondozó Központban. Főleg portrékat, tájképeket készít, ahogy mondani szokta, „a valóságot úgy festem meg, ahogy az bennem van”.

„Huszonhárom képet hoztam erre a kiállításra, többek közt azt a festményemet is, amin a családomat XVII. századi ruhákban ábrázolom” – mondta lapunknak Zsuzsa. „Realista festő vagyok, nem alkotok modern stílusban. Azt festem, amit látok: először vázlatot vagy fényképet készítek, és otthon nekiállok az olajfestékkel. Ami a jövőt illeti, nagy terveim nincsenek: folytatom a festést, emellett az unokáimmal, illetve a családommal töltöm az időmet” – tette hozzá.

Ahogy Szűcs Gábor alpolgármester a megnyitón utalt rá, a Poly-Art Alapítvány és a Képzőművészek Érdi Közössége oszlopos tagjaként Zsuzsa nevét és munkáit jól ismerik a városunkban, illetve Százhalombattán is, ahol a Battai Napok keretében a családi házuk kertjében rendezi kiállításait. „Annak a valóságnak, ami benne él, jelentős közös metszete van a mi valóságunkkal, így alkotásai számunkra is otthonosak, el- és befogadhatók” – hangsúlyozta Szűcs Gábor.

A Szociális Gondozó Központ idősotthonában ez a hetedik kiállítás. Mint Szilaj Krisztina tagintézmény-vezetőtől megtudtuk, az idősek életében nagyon fontosak ezek az alkalmak, hiszen ilyenkor kinyílik számukra a világ: a kiállításmegnyitókon „külsős” közönség is van, fellépők érkeznek, beszélgethetnek az alkotókkal, és persze a képeket is megcsodálhatják. Ez különösen fontos most, hiszen a járványveszély miatt egy-két hónapig szüneteltek ezek az alkalmak. Igaz, a belső rendezvényeket – farsang, terápiás foglalkozások – megtartották, ami sokat segített abban, hogy az idősek megőrizzék mentális egészségüket. Mostanra pedig az élet visszatért a rendes kerékvágásába, ismét fogadhatnak látogatókat, és ha a járványhelyzet engedi, ezzel az első, tavaszi megnyitóval újraindulnak a kiállítások is az idősotthon épületében.

A kiállítás megtekinthető a Szociális Gondozó Központ Topoly utcai épületében, március 30-áig minden szerdán 17–19 óra között, vagy előzetes időpontegyeztetéssel (06/20/333-6031).

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email